تجلی حکمت در معماری مجموعه بناهای شیخ صفی الدین اردبیلی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش بین المللی معاصر سازی سنت های معماری اسلامی -ایرانی
- کد COI اختصاصی: TRADITIONARCH01_087
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 621
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی خلخال
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی خلخال
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی خلخال
چکیده
تعریف های گوناگونی به منظور تبیین معماری اسلامی ارایه شده اند، که اغلب جنبه های مادی و ظاهری موضوع را مورد توجه قرار داده اند. پیشنهاد این مقاله، رویکرد حکمی به معماری اسلامی است. بر اساس چنین نگرشی آنچه میان مخاطب و پدید آورنده ی اثر هنری، به عنوان واسطه قرار می گیرد، رسانه ای از آموزه های معنوی و ملکات روح انگیز الهی است. معمار سالکی است که با رشد معنوی و کسب فضایل اخلاقی، ابزار توسعه ی فیض الهی را در کالبد جهان مادی ممکن سازد. و با کسب شناخت حقیقی از جهان هستی، به مرتبه فنای فی الله رسیده، جریان حکمت الهی را در وجود خویش بازپروری می نماید. نگرش حکمی به معماری اسلامی، در اصل، نگرشی درون زاست؛ نگرشی که می تواند موجبات بازتعریف یک معماری اسلامی پیشرو را فراهم آورد. معماری اسلامی با تاثر از جهان بینی اسلامی برگرفته از زبان قرآن، غنای تمدن اسلام را با بهره گیری از روح معنویت نشان می دهد. در هنر و معماری اسلامی از آیات قرآن به عنوان برجسته ترین تزیینات هنر اسلامی استفاده شده است.بارزترین آن، مربوط به تزیینات بناهای مذهبی بویژه مساجد است. از مجموعه های مهم شیعی ایران، مجموعه شیخ صفی الدین در اردبیل است که بیانگر هنر ناب اسلامی- ایرانی می باشد و مناسب برای بررسی بازتاب آیات قرآنی در معماری وتزیینات محسوب می شود.کلیدواژه ها
معماری اسلامی، معماری ایرانی، حکمت معماری اسلامی، معماری معاصر ایران، بقعه شیخ صفی الدین اردبیلیمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.