نقش عرفان در معماری ایرانی(عرفان مولانا)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی معاصر سازی سنت های معماری اسلامی -ایرانی
  • کد COI اختصاصی: TRADITIONARCH01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی هدایتی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پردیسان فریدونکنار

چکیده

معماری هنری است که بشر از آغاز زندگی ناکنون با آن سرو کار داشته و همواره در جهت بهبود آن کوشیده است. معماران در طول تاریخ از طریق آزمون و خطا و انجام محاسبات، معماری را به حد اعلای خود رسانده اند، اما معماری واقعی هنری است چند بعدی ، هنری که علاوه بر ماده، با روح انسانها نیز سرو کار داشته و دارای ابعاد مختلفی است. در معماری گذشته ما توجه به روح و باطن انسان کاملا مشهود است چرا که با گذشت این همه سال از عمر یک بنا، هنوز مخاطب خود را تحت تاثیر قرار می دهد و او را به فکر می برد و عالم ماورا را برای مخاطب خود به تصویر می کشاند. بی شک نمی توان منکر نقش معمار و طراح بنا در این امر شد، چرا که تفکر او، از درون او، منجر به ایجاد آن بنا گردیده. اگر معمار آن بنا شناختی از مفاهیم عرفانی نداشته باشد چگونه می تواند در انجام این امر موفق باشد. بدون تردید عرفان به دلیل داشتن ارزش و معنا از مهمترین دستاورد های فکری انسان است که بالاترین نقش را در نشر مفاهیم عمیق دینی بر عهده دارد و معماری می تواند یکی از راه های نشان دادن این مهم باشد. این مقاله در پی این است که از طریق مطالعات کتابخانه ایی و به شیوه توصیفی تحلیلی به ارتباط میان عرفان و معماری بپردازد و میان از عارفان گذشته تفکرات عرفانی مولانا را مبنای پژوهش خود قرار داده است.

کلیدواژه ها

مولانا و معماری، عرفان و معماری، عرفان مولانا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.