بررسی تنوع گونه ای پرندگان آبزی زمستان گذران در تالاب سلکه، استان گیلان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی مدیریت و مهندسی تالاب
  • کد COI اختصاصی: WETLANDC02_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس عاشوری

دانشجوی دکتری رشته محیط زیست – گرایش تنوع زیستی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گلستان ایران

حسین وارسته مرادی

استادیار گروه محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران

آزاده نقوی

کارشناس ارشد محیط زیست، کارشناس اداره کل محیط زیست گیلان)، گیلان، ایران.

عباس حسن پور

کارشناس ارشد شیلات، کارشناس اداره کل محیط زیست گیلان گیلان، ایران

چکیده

به منظور مشخص نمودن تنوع پرندگان آبزی و کنارآبزی زمستانگذران در تالاب سلکه - در مجموعه تالاب بینالمللی انزلی- در استان گیلان، دادههای سرشماری نیمه زمستانه پرندگان آبزی این تالاب در سالهای 1382 تا 1392) به جز 1386 (مورد تحلیل قرار گرفته است. در مجموع در طی این سالها 57 گونه پرنده آبزی و کنارآبزی در این تالاب شناسایی گردید که بیشترین تعداد در سالهای 1382 و 1384 و کمترین تعداد گونه در سال 1392 شناسایی شد. بیشترین تعداد در سال 1389 و کمترین تعداد نیز در سال 1392 سرشماری گردید. بیشترین تنوع و فراوانی پرندگان مربوط به مرغابیان (Anatidae (بود و خوتکا و سرسبز در همه سالها بیشترین فراوانی را داشتند. مقدار شاخص تنوع گونهای شانون- وینر و عکس شاخص سیمسون در سال 1385 بیشترین مقدار به ترتیب 9 1 و 3 4 و کمترین مقدار هر دو شاخص نیز در سال 1392 به ترتیب با 97 0 و 6 1 محاسبه گردید. بیشترین مقدار شاخص غنای گونهای مارگالف در سال 1384و کمترین مقدار در سال 1392 به ترتیب با 4 3 و 71 2 بود. از نظر شاخص یکنواختی پیلو بیشترین مقدار در سال 1385 و کمترین مقدار در سال 1392 محاسبه گردید. این بررسی نشان میدهد: تنوع و تراکم پرندگان آبزی زمستان گذران در تالاب سلکه در سالهای اخیر نسبت به گذشته کاهش یافته است و کاهش کیفیت و کمیت این تالاب برای زیست پرندگان آبزی احتمالا مهمترین دلیل آن میباشد.

کلیدواژه ها

پرندگان آبزی، تالاب، تنوع، تراکم، سلکه، تالاب انزلی، گیلان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.