طبقه بندی سیمای تالاب کانی برازان براساس فن سنجش از دوری طبقهبندی شیگرا
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی مدیریت و مهندسی تالاب
- کد COI اختصاصی: WETLANDC02_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 642
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشکده محیط زیست، کرج، ایران
استادیار دکتری بیابان زدایی، دانشکده محیط زیست، کرج، ایران
استادیار دکتری علوم محیط زیست، دانشکده محیط زیست، کرج، ایران
چکیده
نقشههای پوشش زمین یکی از مهمترین منابع اطلاعاتی در مدیریت منابع طبیعی محسوب میشوند در این راستا تهیه نقشههایی که بتواند سیمای تالابها را طبقهبندی و تفکیک نماید، جهت مدیریت بهینه آنها ضروری به نظر میرسد. در حال حاضر فناوری سنجش ازدور یکی از تکنیکهای برتر موجود برای استخراج این نقشهها و ایجاد واحدهای همگن سیمای تالابها محسوب میشود. در میان روشهای پردازش تصاویر به منظور استخراج اطلاعات از تصاویر ماهوارهای، پردازش شیگرا تصاویر به علت استفاده از اطلاعاتطیفی و اطلاعات مربوط به بافت و محتوا در فرایند طبقهبندی از دقت بالاتری برخوردار است. در این مطالعه برای طبقهبندی سیمای تالاب کانی برازان بر اساس فن طبقهبندی شیگرا، از تصاویر لندست( OLI8) درفصل بهار 1393 استفاده شده است پس ازپیش پردازش و انجام تصحیحات اولیه، در ابتدا به کمک نرم افزار eCognition Developer بخش بندی تصویر صورت پذیرفت. بدین منظور از ابزار تقسیم بندیmultiresolution که در مقایسه با خوارزمیکهای دیگر امکان تولید عوارض اولیه با اندازههای مختلف و براساس ساختار سیمای سرزمین را فراهم میکند، استفاده شده است. در پایان نقشه واحدهای همگن سیمای تالاب ایجاد وP گردید. بر اساس نتایج این پژوهش، تکنیک طبقهبندی شیگرا برای طبقهبندی سیمای تالابها کارآمد نشان میدهد از این ابزار میتوان در کنار روشهای مدیریتی برای مدیریت و پایش هرچه بهتر تالابها بهره بردکلیدواژه ها
طبقهبندی سیمای تالاب، طبقهبندی شیگرا، نرم افزارeCognition،تالاب کانی برازان، پوشش گیاهی تالابمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.