ارزیابی وضعیت تکثیر آلل های ناسازگاری در گونه های مختلف بادام های وحشی و گونه های خویشاوند آن به روش PCR

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 44، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JHS-44-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا راحمی

دانشجوی سابق دکتری گروه علوم باغبانی دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات، تهران

محمدرضا فتاحی مقدم

دانشیار، استاد و استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

علی عبادی

دانشیار، استاد و استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

تکتم السادات تقوی

دانشیار، استاد و استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

خودناسازگاری در بادام توسط یک مکان ژنی با چندین آلل کنترل می شود. در این آزمایش بررسی نوع آلل های احتمالی ناسازگاری با استفاده از واکنش زنجیره پلی مراز در 96 نمونه از گونه های مختلف بادام و گونه های خویشاوند آن انجام شد. واکنش زنجیره پلیمراز با استفاده از سه جفت آغازگر دژنره ( EM-PC2consF/EM-PC3consR ,PC3consRPaConsI-F/EM- ,PaConsI-F/EM-PC1consR ) یک جفت آغازگر اختصاصی ناسازگاری ( AS1II/AmyC5R ) ، یک جفت آغازگر اختصاصی خودسازگاری (CEBASf/AmyC5R) و یک سری آغازگر چندگانه (AS1II/AmyC5R/CEBASf) انجام شد و در مجموع 155 آلل ناسازگاری تکثیر شد. محدوده اندازه نوارها و تعداد آلل های تکثیر شده بیشتر از مقادیری است که گزارش های قبلی آمده است. آلل های تکثیر شده با آلل های گزارش شده در ارقام بادام مقایسه و نامگذاری شدند. آلل های S13، S2، S9 و S25 به ترتیب با 12/26، 8/39، 7/74 و 7/74 درص بیشترین فراوانی را نشان دادند. نوارهای مربوط به آلل های S28، S22، S19، S18، S17، S16 و S30 در نمونه های مورد مطالعه مشاهده نشدند و آلل های S15 و S26 نیز با 0/65 درص کمترین فراوانی را داشتند. با استفاده از آغازگرهای مذکور به ویژه آغازگر اختصاصی (CEBASf/AmyC5R) هیچ نوار آلل خودسازگاری (Sf) در نمونه ها تکثیر نشد. تجزیه خوشه ای نوارهای تکثیر شده آلل های هر یک از نمونه ها با گروه بندی های گیاه شناسی مطابقت نشان داد.

کلیدواژه ها

آغازگرهای اختصاصی، توزیع جغرافیایی، ناسازگاری، فراوانی آلل ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.