بررسی نظام ارزشی در مدیریت اسلامی و دیگر مکاتب

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت و کارآفرینی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SME-2-2_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3095
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا رحیمی

استادیار گروه مدیریت، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

سهیلا رجبعلی پوربنابی

دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت دولتی(گرایش منابع انسانی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب، آموزش و پرورش شهرستان بناب

ابراهیم جعفر نژاد عشق آبادی

دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت دولتی(گرایش منابع انسانی) ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب، بانک ملی

چکیده

مدیریت بدون انسان معنا و مفهوم ندارد. هم مدیر یک انسان است و هم با انسان ها و برای انسان ها کار می کند. بنابراین موضوع انسان چه به معنای عام و چه به معنای خاص آن یک موضوع مهم و اساسی در مدیریت است و تا زمانی که براساس ارزش ها و باورهای نظام سیاسی و اجتماعی حاکم بر آن جامعه، تعریف دقیق و روشنی از انسان صورت نگیرد، ارتباط و تعامل با آنان مشکل به نظر می رسد. بنابراین هر نظامی برپایه یک سلسله ارزش ها استوار گشته است که کلیه فعل و انفعالات در آن نظام»، برمحور ارزش های مورد نظر شکل می گیرد و بار لازم تقدس و مطلوبیت را پیدا می کند بطوری که معتقدان و پیروان آن نظام در راه تحقق آن ارزش ها از ایثار جان و مال دریغ نمی ورزند. اسلام به عنوان نظامی جامع که ریشه در فطرت انسان دارد و از سرچشمه وحی سیراب می شود و با دیدی عمیق و بینشی گسترده به انسان و انسانیت در ابعاد مختلف می نگرد، دارای نظام ارزشی ویژه ای می باشد که در پناه آن سعادت و کمال انسان را تضمین می نماید. هدف این مقاله پس از بیان مفهوم مبانی و ویژگی های ارزش در اسلام و سایر مکاتب ، تعریف مدیریت اسلامی از دیدگاه صاحب نظران این حوزه و بررسی تاثیر ارزش ها در حوزه مدیریت و سپس مقایسه تطبیقی نظام ارزشی در مدیریت اسلامی با مدیریت غربی و در نهایت با توجه به دسته بندی اصول مدیریت مبتنی برارزش اسلامی ازدیدگاه اندیشمندان و علمای اسلامی ارائه مدلی در این زمینه می باشد.

کلیدواژه ها

نظام ارزشی، مدیریت اسلامی، مدیریت غربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.