ارائه مدل بومی عوامل موثر برفرآیند کار آفرینی(مطالعه موردی: شرکت های تعاونی تولیدی استان مازندران)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت و کارآفرینی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SME-2-1_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 784
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه محمد نژاد چاری

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی ،دانشکده مدیریت، موسسه آموزش عالی خزر غیرانتفاعی غیردولتی، محمود آباد، ایران

امیر کوهکن موخر

دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی، تولید و عملیات، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

حسنعلی آقاجانی

دانشیار ،گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

چکیده

از کار آفرینی به عنوان موتور رشد و توسعه سازمان ها و جوامع یاد شده و از آن به عنوان سمبل و نماد تلاش و موفقیت در امور تجاری یاد می کنند. کارافرینان،پیشگامان موفقیت های تجاری در جامعه بوده و از نظر رهبری و مدیریت نوآوری، کارایی و بهره وری، ایجاد شغل، رقابت، و تشکیل شرکت های جدید سهم مهمی در رشد اقتصادی دارند. به عقیده جوزف شومپیتر در جوامع امروزین ، لازم است که انقلاب کارآفزینی رخ دهد. این انقلاب در قرن حاضر اهمیتی به مراتب بیشتر از اهمیت انقلاب صنعتی دارد. در راستای توجه و اهمیت دادن به موضوع کارآفرینی به صورت عام، هدف از اجرای تحقیق حاضر شناسایی متغیرها و تبیین مدل بومی عوامل موثر برفرآیند کارآفرینی در سطح شرکت های تعاونی تولیدی استان مازندران بوده است. بر این اساس ضمن مروری جامع بر ادبیات موضوعی مربوط در قالب روش تحقیق کتابخانه ای ومیدانی به منظور جمع آوری داده ها و اطلاعات از ابزارهای اسناد ومدارک و مصاحبه و به خصوص پرسشنامه با ضریب پایایی85% استفاده شد. در این تحقیق جامعه آماری 100 نفرو نمونه آماری با توجه به محدودیت های خاص جمع آوری داده ها و اطلاعات 33 نفر بوده و آزمون های آماری مورد استفاده رگرسیون و همبستگی و تحلیل مسیر بوده اند که به وسیله نرم افزارهای SPSS و LISREL اجرا و محاسبه شده اند. نتیجه تحقیق نشان داده است که از چهار گروه متغیرهای مرتبط با فرآیند کارآفرینی یعنی متغیرهای فردی، شغلی، رفتاری و محیطی، هر کدام با شدت و ضعف خاص خود،هم به صورت مستقیم،و هم به صورت غیر مستقیم و تعاملی برفرآیند کارآفرینی در سطح شرکت های تعاونی تولیدی استان مازندران تاثیر گذار بوده اند در پایان تحقیق ضمن ارائه تفصیلی نتایج و یافته ها موارد مذکور جمع بندی شده بحث و مقایسه پیشنهادات کاربردی و پیشنهادات مرتبط با ادامه و پیگیری تحقیقات مشابه در آینده ارائه شده است.

کلیدواژه ها

مدل بومی، فرایند کارآفرینی، رهبری و مدیریت، نوآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.