دامنه میزبانی و برخی مشخصات مولکولی تعدادی از جدایه های ویروس موزائیک یونجه در استان کرمان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دو فصلنامه دانش گیاه پزشکی ایران، دوره: 43، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPPS-43-1_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه منگلی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

حسین معصومی

دانشیار بیماری شناسی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

جهانگیر حیدرنژاد

دانشیار بیماری شناسی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

اکبر حسینی پور

دانشیار بیماری شناسی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

ویروس موزائیک یونجه Alfalfa mosaic virus, AlMV یکی از مهم ترین ویروس های یونجه در سرتاسر دنیاست به منظور مطالعه جدایه های این ویروس در استان کرمان در طی سالهای 1386تا1387 از 514 بوته یونجه با علائم موزائیک زردی تاولی شدن سطوح برگ ها بدشکلی و پیچیدگی و 66 بوته سیب زمینی با علائم زرد ابلقی Calico در شهرستان های مختلف استان کرمان نمونه برداری به عمل »د آلودگی نمونه های فوق به AlMV با استفاده از آزمون سرولوژیکی الایزای غیر مستقیم Indirect ELISA و واکنش RT-PCR با استفاده از جفت آغاز گر اختصاصی چارچوب ژنی پروتئین پوششی CP اثبات گردید در مطالعات بیولوژیکی نمونه های آلوده در شرایط گلخانه بر روی گیاهان محک مایه زنی گردیدند جددایه های مختلف در ارقام مختلف توتون Nicotiana tabacum L علائم بسیار متنوعی ایجاد کردند و در بوته های داتوره Datura maxima فقط دو جدایه Ke. Si. Al و Ke. Ba. Al علائم ویروسی متفاوتی به ترتیب به صورت ایجاد علائم توته ای و لکه های موضعی نکروز ایجاد نمودند از بین جدایه های جمع آوری شده چهار جدایه شامل سه جدایه یونجه و یک جدایه سیب زمینی بر اساس موقعیت جغرافیایی به منظور مطالعات مولکولی انتخاب گردیدند

کلیدواژه ها

ویروس موزائیک یونجه،RT-PCR Indirect ELISA،همسانه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.