ایسکمی تأخیری مغزی بدنبال ترمیم ترومای نافذ شریان کاروتید خارجی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 22، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SJH-22-4_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اسکندرلو

دانشیار گروه جراحی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان

امیر درخشانفر

دانشیار گروه جراحی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان

چکیده

مقدمه: ترومای نافذ به قدام گردن می تواند بدلیل صدمه به شریان کاروتید باعث ایسکمی مغز گردد. ایسکمی می تواند پس ازجراحی ترمیمی کاروتید نیز روی دهد. تشخیص زودهنگام و اقدام درمانی مناسب می تواند از عوارض نرولوژیکی دائمی پس ازجراحی ترمیمی کاروتید پیشگیری نماید.معرفی بیمار: مرد 30 ساله با ترومای نافذ به قدام گردن ناحیه سوم در یکی از مراکز درمانی تحت عمل جراحی اکسپلور زخم وتعبیه پن رز قرار میگیرد. بیمار بدلیل ادامه خونریزی به مرکز آموزشی درمانی بعثت همدان منتقل می گردد و عمل جراحیترمیمی شریان کاروتید خارجی با موفقیت انجام می شود. 4 روز پس از جراحی بیمار بطور ناگهانی دچار ایسکمی مغزی و فلجنیمه راست بدن می گردد. با توجه به یافته MRI و داپلر مبنی بر انسداد شریان کاروتید مشترک و داخلی چپ و علیرغم توصیه پزشکان مشاور به انجام درمان طبی، بیمار تحت عمل جراحی مجدد و ترومبکتومی قرار می گیرد و علائم ایسکمی مغز و پارالیزبهبود می یابد.نتیجه نهایی : در ترومای نافذ به عروق گردن رویکرد جراحی شامل برش مایل گردن، کنترل خونریزی ترمیم کاروتید داخلی،ترمیم یا لیگاتور کاروتید خارجی بر اساس فاکتورهای متعدد و ترمیم ترجیحی ژوگولار داخلی می باشد. رعایت تکنیک جراحیظریف و دقیق برای ترمیم عروقی همراه با محافظت از سایر ساختمانهای عروقی مجاور به منظور دوری از تروما، کانتیوژن و یاتحت فشار قرار گرفتن عروق با اکارتور هنگام جراحی حائز توجه و اهمیت می باشد. مراقبت دقیق پس از جراحی بصورت معاینهبالینی مکرر روزانه با هدف تشخیص زودهنگام ترومبوز کاروتید داخلی و اقدام سریع تشخیصی و درمانی این عارضه بصورتاکسپلور مجدد مکان جراحی از فاکتورهای کسب نتیجه مطلوب در درمان عوارض صدمه نافذ به کاروتید و ترمیم آن می باشد.

کلیدواژه ها

زخمها و آسیب ها ، سرخرگ های کاروتید ، فلج ، لخته در جدار رگ ، نرسیدن خون به مغز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.