بررسی کارایی فرآیند ازن زنی کاتالیزوری با استفاده از کربوسیو در حذف بنزن از جریان هوای آلوده

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 20، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SJH-20-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا سمرقندی

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان

سیدعلیرضا بابایی

کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط

قربان عسگری

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان

فرشید قربانی شهنا

استادیار گروه مهندسی بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان

چکیده

مقدمه و هد ف : بنزن یکی از معمول ترین ترکیبات آلی فرار است که وجود آن در هوای فضاهای بسته و باز مورد توجه بوده وهمواره نگرانی هایی را در آلودگی هوا به وجود آورده است. بنابراین، قبل از تخلیه به محیط زیست بایستی از جریان هوای آلودهتصفیه شود. به مین منظور این مطالعه با هدف تعیین کارایی فرآیند ازن زنی کاتالیزوری با استفاده از کربوسیو در حذف بنزن ازجریان هوای آلوده انجام شده است.روش کار: این مطالعه از نوع تجربی بود که درآن از فرآیند ازن زنی کاتالیزوری با استفاده از کربوسیو به عنوان کاتالیزور جهتحذف بنزن استفاده شد . آزمایشات مربوطه در یک راکتور با جریان مداوم انجام شد و نتایج ازن زنی کاتالیزوری با ازن زنیساده و جاذب کربوسیو مقایسه گردید. نمونه برداری و آنالیز نمونه ها با روش 1501NMAM با استفاده از دستگاه GC مجهز به آشکار ساز FID انجام و غلظت ازن به روش یدومتری تعیین گردید. نتایج: یافته های مورد بررسی نشان داد کارایی فرآیند ازن زنی ساده در حذف بنزن از جریان هوای آلوده در غلظت های مورد مطالعه به طور متوسط کمتر از 19 % می باشد. همچنین کارایی بستر جاذب با افزایش غلظت در ورودی راکتور کاهش می یابد.در فر آیند ازن زنی کاتالیزوری نسبت به جاذب کربوسیو بطور میانگین در تمامی غلظت ها افزایش راندمان 45 % مشاهده گردید.نتیجه نهایی: با توجه به عملکرد فرآیند ازن زنی کاتالیزوری و افزایش راندمان حذف بنزن در مقایسه با فرآیند ازن زنی ساده وسیستم جاذب کربوسیو کاربرد این فرآیند به عنوان روشی نوید بخش و جایگزین سیستم های رایج حذف ترکیبات آلی فرارپیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

آلودگی هوا ، ازن ، بنزن ، کربوسیو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.