ارزیابی عملکرد روش غربالگری صدا جهت برآورد ریسک صدا درکارگا ههای کوچک سطح شهر همدان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JOHE-2-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رستم گلمحمدی

استاد، گروه مهندسی بهداشت حرف های، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان،همدان، ایران

کیوان ساعدپناه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

بهروز رمضانی

کارشناس مهندسی بهداشت حرف های، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان،همدان، ایران

محمد کوهسار معینی

کارشناس مهندسی بهداشت حرف های، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان،همدان، ایران

چکیده

مقدمه: آلودگی صوتی بر فیزیولوژیی بدن، کارایی و بر روی سیستم شنوایی تأثیر منفی میگذارد. هدف از این مطالعه ارزیابی عملکرد روش غربالگری صدا جهت برآورد ریسک صدا در کارگا ههای کوچک سطح شهر همدان م یباشد.روش کار: این پژوهش یک مطالعه مقطعی- تحلیلی است که در 22 کارگاه بالای 20 نفر در همدان انجام پذیرفت. ابتدا غربالگری صدا توسط فرم غربالگری انجام شد. در مرحله بعد انداز هگیری صدا با روش شبک های منظم از صداسنج مدل 4001 SL انجام شد. تراز معادل صوت برای هر کدام از گرو هها بر اساس استاندارد 9612 ISO اندازه گیری گردید. جهت آنالیز داد هها از آزمو نهای پیرسون و رگرسیون خطی استفاده شد.یافته ها: تراز فشار صوت کارگا ه های مورد مطالعه 277 / 7 ± 12 / 80 دس یبل و میانگین نمره حاصلاز فرم غربالگری 964 / 8 ± 50 / 60 به دست آمد. بین نمره فرم غربالگری و اندازه گیری تراز فشار صوت رابطه معن یداری وجود داشت( 046 / P< 0 ). درصد کارگران در معرض خطر و در محدوده ایمن به ترتیب 32 / 29 و 63 / 3 بود که بی شترین درصد نیز مربوط به کارگران در محدوده احتیاط 04 / 67 بو د . نتیج هگیری: نتایج نشان داد که انطباق مناسبی در نتایج ارزیابی صدای کارگا ههای بالای 20 نفر با دو روش انداز هگیری تراز فشار صوت تراز سنج صوت و استفاده از فرم غربالگری صدا وجود داشته و استفاده از این روش جهت شناسایی کارگا ههای که احتمال آلودگی صوتی در آ نها وجود دارد مؤثر است.

کلیدواژه ها

غربالگری صدا، کارگاه، آلودگی صدا، مواجهه با صدا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.