حل مسئله زمان بندی تولید کارگاهی انعطاف پذیر با درنظر گیری جریان محموله

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید، دوره: 27، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJIE-27-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهند مفرنگ بالانی

گروه مهندسی صنایع، دانشگاه بوعلی سینا

محمد حسینی

گروه مهندسی صنایع، دانشگاه بوعلی سینا

پرویز فتاحی

گروه مهندسی صنایع، دانشگاه بوعلی سینا

چکیده

جریان محموله یکی از تکنیک های برنامه ریزی تولید است که به طور مؤثری به سرعت جریان مواد بین ماشین ها می افزاید و در نتیجه دوره ساخت را کوتاه می سازد. جریان محموله شامل تقسیم یک محموله (دسته) تولیدی از کارها به زیرمحموله های با اندازه کوچک تر و سپس درنظر گیری روی هم افتادگی در حین پردازش آنها است. این تحقیق به مسئله زمان بندی تولید کارگاهی انعطاف پذیر که حالت توسعه یافته ای از زمان بندی تولید کارگاهی است با درنظر گرفتن جریان محموله و تابع هدف حداکثر زمان تکمیل می پردازد. برای حل مسئله یک الگوریتم فراابتکاری بر مبنای ترکیب الگوریتم های جستجوی هارمونی و شبیه سازی تبرید پیشنهاد شده است. مثال های عددی به منظور نشان دادن تأثیر جریان محموله روی دوره ساخت آورده شده و همچنین کارایی الگوریتم پیشنهادی ارزیابی شده که کارایی آن را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

جریان محموله، تولید کارگاهی انعطاف پذیر، الگوریتم جستجوی هارمونی، الگوریتم شبیه سازی تبرید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.