انتخاب تامین کنندگان و تخصیص سفارش به آنها تحت شرایط پویا در زنجیره های تامین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید، دوره: 25، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJIE-25-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رزازی

مهسا بانک توکلی

چکیده

انتخاب بهترین مجموعه ممکن تأمین کنندگان برای یک زنجیره تأمین – سیستمی هماهنگ ازتأمین کنندگان، تولید کنندگان، ترابران، خردهفروشان و مشتریان- تأثیر چشمگیری بر سودآوری و موفقیتکل زنجیره تأمین دارد. به همین دلیل، بهینه ساختن کلیه فرایندهای تجاری و استفاده از راهکارهایسودمندتر جهت صرفهجویی در هزینه ها مطلوب می باشد. این مقاله بر روی فعالیت انتخاب تامین کنندگاندر یک زنجیره تامین تمرکز دارد. بنابراین فرض می کنیم زنجیره تا مین از دو لایه خریدار و تامینکنندگان تشکیل شده است به گونه ای که خریدار در هر زیر دوره زمانی تعدادی از تامین کنندگان رابرای تامین اقلام مورد نیازاش براساس معیارهای قیمت، هزینه تراکنش و هزینه نگهداری در انبار انتخابمی نماید. این پژوهش به ارائه یک الگوریتم جدید جهت انتخاب بهترین مجموعه تامین کنندگان در هرزیر-دوره می پردازد. این الگوریتم حداکثر زمان مدنظر خریدار در هر زیر-دوره زمانی و خطای مورد قبولخریدار را به عنوان ورودی دریافت می کند و پاسخ خریدار را در متوسط مدت زمان نزدیک حداکثر زمانمدنظر خریدار با خطای کمتر از خطای مورد قبول بر می گرداند. پاسخ خریدار عبارت از اینست که بهکدام تامین کننده چه نوع قلمی و به چه تعداد سفارش دهد و حتی ممکن است تعدادی از اقلام مورد نیازدر زیر-دوره های آتی را در زیر-دوره جاری تامین شود و در انبار نگهداری شوند.در هر زیر-دوره تغییراتیدر محیط ایجاد می شود بنابراین مدل تصمیم گیری در این پژوهش تغییرات احتمالی محیط را در نظرگرفته و هزینه های ناشی از انتخاب را بشدت کاهش می دهد. این مدل بر پایه تکنیک های خوشه بندیداده ها استوار است. برخلاف سایر مدل های انتخاب، که از ابتدا به اجرای مجدد الگوریتم خود در هر زیر -دوره انتخاب، بر روی کل محیط می پردازند؛ این مدل تنها تغییرات صورت گرفته در محیط را در نظرگرفته و با اعمال این تغییرات، بهترین مجموعه جدید را برای زیر-دوره کنونی پیدا می نماید. بنابراین باحذف محاسبه مجدد عناصر تغییر نیافته محیط، هزینه های انتخاب به طرز چشمگیری کاهش می یابند.ارزیابی های عددی نیز، کاربرد عملی این الگوریتم را تأیید می نماید.

کلیدواژه ها

آشوب، مدیریت زنجیره تأمین، انتخاب تأمین کنندگان، تخصیص سفارش، خوشه بندی و الگوریتم، ART2

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.