مقایسه عملکرد موجک های متعامد در تحلیل فرکتالی نمودارهای پتروفیزیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری نوآوری های اخیر در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF03_258
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد امین پرتوی

گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

سعید صادق نژاد

گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

عملیات چاه پیمایی اطلاعاتی پیوسته از ویژگی های پتروفیزیکی ساختار زمین فراهم می سازد. این اطلاعات در قالب نمودارهای پتروفیزیکی یا نمودارهای چاه پیمایی مورد تحلیل قرار می گیرند. بررسی الگوی این نمودارها در چاه های مختلف می تواند تصویری از چگونگی لایه بندی ساختارهای زمین شناسی فراهم آورد و نتایج آن در ساخت مدل زمین-شناسی مخازن نفتی مورد استفاده قرار گیرد. یکی از روش های تحلیل نمودارهای چاه پیمایی، بررسی ویژگی های خودمتشابهی آن ها است. بدین منظور، ابعاد فرکتالی نمودارهای چاه پیمایی محاسبه می گردند. یکی از بهترین روش های استخراج ابعاد فرکتالی استفاده از تبدیل موجک است. هدف از این مطالعه شناسایی مناسب ترین موجک برای تعیین بعد فرکتالی از نمودارهای چاه پیمایی متناسب با ویژگی های این نمودارها می باشد. برای دستیابی به این هدف از روش های آنتروپی شانون ضرایب موجک و ضریب همبستگی بین نمودار چاه پیمایی و موجک استفاده شده است. داده مورد استفاده، نمودار طیفی پرتو گاما مربوط به یکی از میادین خشکی ایران می باشد. نتایج نشان داد که موجک سیملت با 2 هنگام ناپدید شونده بهترین عملکرد را در بین موجک های متعامد دارد.

کلیدواژه ها

موجک، فرکتال، نمودار پتروفیزیکی، آنتروپی شانون، ضریب همبستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.