بررسی ضریب رفتار مهاربند چند تکه ای با اعضای فولادی پیش ساخته ی شکل پذیر CMDB به شکل قطری و شورون با استفاده از تحلیل استاتیکی غیر خطی بار افزون

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری نوآوری های اخیر در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD03_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک کریمی

کارشناس ارشد زلزله

سعید رحیمی گندشمین

دانشجوی دکتری سازه

چکیده

مهاربند CMDB یک مهاربند پنج تکه ای میباشد که از به کارگذاشتن اعضای فولادی پیش ساخته با مقطع صلیبی در دو انتها و وسط مهاربندهای همگرای ویژه، بوجود می آید. این اعضای پیش ساخته بنحوی شکل دهی گردیده اند که در راستای مقابله با خمش و نیروی محوری بهترین عملکرد را برای عضو مهاربندی ایجاد نمایند، این قطعات یک رفتار پایدار چرخه ای را تولید میکنند بطوریکه کمانش فشاری و تسلیم کششی عضو مهاربند با تغییرشکل این قطعات الحاقی جایگزین میشود، این قطعات دارای شکل پذیری بالا و خاصیت کشیده شدن عالی هستند و هندسه ی مقطع طراحی شده برای این اعضا بنحوی است که در سیستم CMDB عضو وسطی در راستای اتلاف انرژی و تحمل خمش بالا و دو عضو انتهایی در راستای ایجاد کمانش داخل صفحه ای مهاربند عمل کنند و عملکرد بسیار مناسبی را در مقایسه با، صفحات متصل کننده مهاربند به تیر و ستون plate gusset در سیستم SCBF ،ایفا نمایند. در این مطالعه به تعیین ضریب رفتار ، ضریب شکل- پذیری و ضریب اضافه مقاومت سیستم مهاربندی CMDB و SCBF و به بررسی و مقایسه نتایج آن پرداخته شده است. برای این منظور از تحلیل استاتیکی غیرخطی استفاده شده است و مطالعه روی قاب های 3 ،6 و9 طبقه با پیکر بندی قطری و شورون با استفاده از نرم افزار OpenSees انجام گردیده است. نتایج نشان دهنده بهبود رفتار لرزهای سازه های مهاربندی شده با سیستم مهاربندی CMDB نسبت به سازه های مهاربندی شده با سیستم SCBF بوده و همچنین وجود اختلاف قابل توجه پارامترهای لرزه ای بین این دو سیستم ، تحت نتایج تحلیل ها میباشد.

کلیدواژه ها

سیستم مهاربندی با اعضای پیش ساخته قطری و شورون CMDB ، سیستم مهاربندی قطری و شورون SCBF ،تحلیل استاتیکی غیرخطی ، ضریب رفتار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.