بررسی تاثیر شاخص دور بودن در ارتقاء احساس تمرکز در فضاهای مطالعه تحت تاثیر عوامل کالبدی طبیعی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری نوآوری های اخیر در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: RCEAUD03_093
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 703
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین گروه معماری و شهرسازی قزوین ایران
دکتری تخصصی معماری استادیار و هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین دانشکده معماری و شهرسازی گروه معماری قزوین ایران
چکیده
کتابخانه های عمومی به عنوان یکی از پایگاه های مهم علمی و اطلاع رسانی هر کشور محسوب می شوند که با عرضه ی خدمات علمی، آموزشی و فرهنگی نقش مهم و اساسی را در یک جامعه ایفا می کنند. اما متاسفانه نگاه مردم در ایران به کتاب ، کتابخانه و پژوهش بسیار کمرنگ شده است که یکی از دلایل عمده ی آن را می توان وجود نقض ها و کمبود هایی دانست که به لحاظ کیفی و روانشناسی در فضاهای کتابخانه ای حکمفرماست . پس کتابخانه به عنوان یک مرکز یادگیری باید علاوه بر تامین نیازهای اطلاعاتی ، قادر به رفع نیازهای روحی-روانی کاربران نیز باشد . زیرا همان طور که گفته شد ، شرایط محیطی که کتابخانه را احاطه کرده است به گونه ای اجتناب ناپذیر فعالیت های کتابخانه را تحت تاثیر قرار میدهد . در این تحقیق ، هدف بررسی عوامل موثر در جهت تامین آرامش، تمرکز و کاهش خستگی ذهنی از طریق پیوند معماری کتابخانه با طبیعت با توجه به شاخص دور بودن در نظریه ی بازسازی تمرکز ذهنی می باشد. همسویی با طبیعت در کتابخانه ها سبب ایجاد محیطی زیبا و آرامش بخش برای افراد می شودکه در عین حال نقش مهمی نیز در شکل گیری شخصیت، رفتار و نظام عملکردی انسان ها دارد . در این تحقیق ، از روش میدانی و پیمایشی و برای آزمون فرضیات از ابزار گرداوری داده ها که شامل پرسشنامه ای با 18 سوال می باشد ، استفاده شده است . این پرسشنامه در میان 120 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه آزاد قزوین که در کتابخانه مشغول به مطالعه بودند ، پخش شد و نتیجه نشان داد که بیشتر افراد پیوند فضاهای کتابخانه ای با طبیعت را در جهت کاهش خستگی ذهنی و افزایش تمرکز موثر می دانند و به میزان زیادی از آن استقبال کردند.کلیدواژه ها
کتابخانه، نیازهای روحی- روانی، طبیعت، پیوند معماری کتابخانه با طبیعتمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.