بررسی تاثیر تغییر ابعاد مخازن بتنی مدفون بر بهینه سازی مصالح و اندرکنش المان های پوسته ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM04_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاپور طاحونی

استادیار، دانشگاه امیر کبیر، شهر تهران، کشور ایران

سید محسن شبانکاره

کارشناس ارشد عمران ، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایران

محمد امینی

کارشناس ارشد عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران جنوب، ایران

سعید کیا

دکتری عمران ، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایران

چکیده

مخازن بتنی یکی از سازه های مهم در نگهداری سیالات به منظور ذخیره سازی و استفاده در شبکه های انتقال می باشد. این مخازن مستطیلی معمولاً دارای اشکال ثابتی در پلان و ارتفاع بوده و با توجه به میزان دبی ورودی، شرایط زمین ساختگاه، نوع بار استاتیکی و دینامیکی طراحی و محاسبه می گردد. در این تحقیق ابتدا جهت استقرار دو نوع سیال مختلف با نام های آب و فسفات بارهای هیدرواستاتیکی محاسبه گردیده و سپس برای مخزن 250 متر مکعبی با ابعاد و ارتفاع های متفاوت تنش ها و لنگرهای وارده به کمک مدل ریاضی محاسبه گردیده است. بررسی روند تغییر شکل ها و رفتار ارتعاشی مخازن ذخیره سیال با توجه به تحلیل مودال نشان می دهد که در مخازن با ارتفاع کمتر مودهای اول و دوم نوسان بیشترین تغییرشکل را ناشی می شود که در دورترین نقطه نسبت به فوندانسیون اتفاق می افتد حال آنکه در مخازن سه و چهار با ارتفاع بیشتر، با افزایش تعداد مودهای نوسان شاهد افزایش تغییر شکل در میانه های دیوار می باشیم بنابراین با افزایش ارتفاع تغییر شکل های پیچیده تر و بیشتری را در دیوارها شاهد خواهیم بود. نتایج تحلیل سازه برای انواع بارهای وارده بر سازه بتنی مخزن متشکل از المان های پوسته ای که در قالب ترکیب بار مشخص و پاسخ های لنگر خمشی و نیروهای برشی بر پوسته های دیوار، فوندانسیون و سقف وارد می شود می تواند در بهینه سازی مخازن به ما کمک کند.

کلیدواژه ها

مخازن بتنی، بارهای دینامیکی، بهینه سازی، مود نوسان، المان پوسته ای، رفتار ارتعاشی، بارهای هیدرواستاتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.