ارائه سیاست های مناسب برای افزایش کیفیت خدمات با رویکرد پویایی شناسی سیستم ها کتابخانه دانشگاه تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF04_579
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 688
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محقر

دانشیار گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، تهران، ایران

اشرف خدایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه تهران

چکیده

هدف این پژوهش ارائه سیستم پشتیبانی تصمیم‏گیری پویا و سپس بررسی سیاست‏های مختلف بهبود کیفیت و تشریح اثرات اجرای سیاست‏های مختلف است. پژوهش حاضر از حیث موضوع و هدف، پژوهشی کاربردی محسوب می شود. ازنظر نحوه گردآوری داده‏ها توصیفی-تحلیلی از شاخه مطالعه موردی است. مرز سیستم این پژوهش متغیرها و بازخوردهای موجود در کتابخانه دانشگاه تهران است. در فرآیند تحقیق به منظور شناخت متغیرها و بازخوردهای اصلی شکل دهنده سیستم موردبررسی ازنظرات خبرگان و کارشناسان کتابخانه استفاده شده است.در ادامه پس از شناخت دقیق مسئله تحقیق و نظرات ایشان فرضیات پویا در قالب نمودار علی معلولی ارائه شده است. همچنین پس از ایجاد نمودار علی معلولی و تأیید آن توسط کارشناسان کتابخانه و اساتید راهنما و مشاور، مدل جریان انباشت سیستم ایجاد گردیده و به منظور شبیه سازی آن از اطلاعات کتابخانه‏ای، پرسش های ساختاریافته و ساختار نیافته، بررسی و مطالعه اسناد و مدارک سازمان مورد مطالعه (کتابخانه دانشگاه تهران) استفاده شده است. پس از شبیه سازی سیستم و اجرای سه سیاست 1) افزایش ظرفیت مراجعه کنندگان در روز (از 300 نفر در روزبه 350 و 400 نفر در روز) 2) افزایش فضای نگهداری کتاب ها (به اندازه یک و نیم برابر) 3) افزایش همزمان ظرفیت مراجعه کنندگان در روز و فضای نگهداری کتاب ها بر روی مدل مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد درصورتی که هر دو سیاست به همراه یکدیگر انجام شود (سناریوی سوم) بیشترین تأثیر را بر میزان رضایت مراجعه کنندگان شاهد خواهیم بود. اما درصورتی که تنها فضای نگهداری کتاب ها افزوده شود، به دلیل طولانی ماندن صف انتظار مراجعه کنندگان تأثیر قابل توجهی بر روی رضایت نخواهد گذاشت.

کلیدواژه ها

پویایی شناسی سیستم ها، سیاست های افزایش کیفیت خدمات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.