بررسی میزان تحقق پذیری طرح تفصیلی منطقه 11 تهران مطالعه موردی بافت فرسوده منطقه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی و مدیریت فرهنگی شهرها
  • کد COI اختصاصی: DCONF01_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 836
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس ارغان

عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان – ایران

زهره آزادفلاح

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه آزاد اسلامی ،سمنان ، ایران ، مدرس دانشگاه پیام نور استان البرز

ایمان درودی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد سمنان ، ایران ،معاونت برنامه ریزی توسعه شهرداری منطقه 11 تهران،

چکیده

در سلسله مراتب برنامه ریزی ، طرح تفصیلی پس از طرح جامع شهر قرار می گیرد در حقیقت طرح تفصیلی تنظیم برنامه های مفصل و انجام اقدامات جز به جزء در مناطق و محلات شهری و طراحی آنهاست. بافت های شهری به لحاظ مسائل یا ناهنجاری های خاص، ممکن است از شرایط پایین کیفیت محیط زیست شهری برخوردار باشند. طبقه بندی این بافت براساس طیفی از متغیرهای کالبدی و اجتماعی صورت می گیرد. شناخت آنها عموماً بستگی به نوع نگرش، اهداف مطالعه، گروه های ذینفع، توانایی مداخله و امکانات و محدودیت های موجود دارد. مسئله سنجی این نوع بافت ها عموماً متکی به نظر سنجی از ساکنین و دیدگاه های کارشناسانه به کیفیت کالبدی و حیات شهری در آنهاست. بخش هایی از منطقه 11 شهر تهران که از مناطق مرکزی و نسبتاً قدیمی شهر محسوب می شوند بطور نسبی از کیفیت مناسب زیست شهری برخوردار نیستند. روش پژوهش در این مقاله توصیفی - تحلیلی و با استفاده از اسناد کتابخانه ای بوده است. هدف از این مقاله بررسی میزان تحقق پذیری بافت فرسوده و اهداف طرح تفصیلی در منطقه 11 تهران می باشد. از جمله راهکارهای ارائه شده در این مورد می توان اشاره کرد به : با بررسی درقدمت ابنیه، کیفیت لبنیه، کاربری ها، نوع مالکیت، تعداد خانوار و ... محدوده هایی در بافت فرسوده که نیاز به تجمیع کلی یا تجمیع جزیی و یا قابلیت نوسازی در حد مالکیت خود دارند مشخص گردند، با بررسی شاخص های اقتصادی از جمله قیمت زمین، بهینه تعداد طبقات، عوارض نوسازی، توان مشارکت مالی ساکنین و ... میزان تراکم ساختمانی، سطح اشتغال و میانگین طبقات در هربلوک محاسبه گردد.

کلیدواژه ها

تحقق پذیری ، طرح تفصیلی ، منطقه 11 ، بافت فرسوده ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.