بررسی عوامل موثر بر مطالبات معوق بانکهای ایران: کاربردی از رهیافت GMM

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در علوم مدیریت و حسابداری، اقتصاد و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: BCONF01_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرناز تقی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

بیت الله اکبری مقدم

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

چکیده

نقش و اهمیت نظام های بانکی در فرایند ر شد و تو سعه ی اقتصادی کشورها آن چنان ا ست که صاحب نظران، تو سعه ی پایدار اقتصادی را بدون ر شد وتوسعه ی نظام بانکی و مالی امکانپذیر نمیدانند. حتی برخی از اقتصاددانان تفاوت اقتصادهای توس عهیافته و درحال توسعه را در توسعه ی بازارهای مالی وبانکی در ک شورهای تو سعه یافته و عدم ر شد این بازارها در ک شورهای درحال تو سعه یا تو سعه نیافته میدانند. بخش بانکی دارای نقش کلیدی در ر شداقت صادی دان سته اند و معتقدند تفاوت در کمیت و کیفیت خدمات بانکی ارائه شده، می تواند به عنوان عامل مهمی تفاوت نرخ ر شد اقت صادی ک شورها راتو ضیح دهد. بنابراین هماهنگی و حرکت همپای بخش های مالی از ضروریات، جهت نیل به ر شد و تو سعه ی اقت صادی ا ست . آیندهی نظام بانکداری ک شور و جلوگیری از ور شک ستگی بانکها شدیداً تحت تأثیر روند م طالبات ا ست و سی ستم بانکی ایران به دلیل وجود عوامل مؤثر برون زا، نبود انگیزهیدرونی و جبر ف ضای اقت صادی به تنهایی قادر به حل این م شکل نی ست. در این راستا تحقیق حاضر به برر سی اثرات متغیرهای کلان اقت صادی بر معوقاتبانکی 15 بانک منتخب در ایران طی دوره زمانی 1379 - 1391 با استفاده از روش GMM ، پرداخته است. نتایج نشان داد که متغیرهای درآمد سرانه، نرخبیکاری، تورم و نرخ ارز تاثیر مثبت و معنیدار بر میزان معوقات بانکی دارند

کلیدواژه ها

مطالبات معوق بانکی، بانکها و موسسات مالی، متغیرهای کلان اقتصادی، GMM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.