بررسی اثرات زیست محیطی بی خطرسازی پسماندهای عفونی به روش اتوکلاو درمراکز درمانی شهرستان ارومیه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پدافند غیر عامل در بخشهای کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: DPCONF02_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 674
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه پورعلی اشکلک

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران

فرید غلامرضا فهیمی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن، استادیار گروه محیط زیست، تنکابن، ایران

چکیده

یکی از روش های سترون سازی زباله های عفونی، استفاده از دستگاه اتوکلاو است. دما، درجه حرارت و فشار در عملکرد اتوکلا و در مراکز درمانی شهرستان ارومیه انجام گرفت میزان پسماندهای پزشکی ویژه در شهرستان ارومیه از 1/5 تا 3 کیلوگرم به ازای هر تخت برآورد گردیده است که حدود 75 الی 90 درصد پسماندهای تولیدی بیمارستانی را پسماندهای شبه خانگی یا معمولی و حدود 10 الی 25 درصد زائدات خطرناک بیمارستانی تشکیلی م یدهند که 15 درصد آن را پسماندهای عفونی و اسیب شناختی یک درصد پسماندهای برنده و نوک تیز، سه درصد پسماندهای شیمیایی و دارویی و کمتر از یک درصد پسماندهای ژنوتوکسیک می باشد نتایج کمی بیان می کند که در بیمارستان های مورد مطالعه دولتی، خصوصی زیرنظر دانشگاه در شهرستان ارومیه 37% اتوکلا و 63% درصد سایر روشهای بی خطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که روش اتوکلاو به علت مصرف زیاد انرژی حرارتی و الکتریکی روش مناسبی برای بی خطر سازی پسماندهای عفونی در مراکز درمانی شهرستان ارومیه نبوده و ضمن این که این روش نمی تواند تمامی زباله های ویژه بیمارستانی را بی خطر سازی کند.

کلیدواژه ها

زباله بیمارستانی، اتوکلاو، بی خطرسازی و زائدات خطرناک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.