تاثیر غلظت های مختلف سوپرجاذب بر فعالیت آنتی اکسیدان های آنزیم گلوتاتیون (CAT) و آنزیم کاتالاز (SOD)، آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز (GPX) پراکسیداز آفتابگردان در تنش خشکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF03_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 755
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صفیه وزیری مقدم

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی - گیاهان دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جیرفت - ایران

مجتبی رسولی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی - گیاهان دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جیرفت - ایران

محمد نبی یزدانی مجرب

دانش آموخته کارشناسی مهندسی کشاورزی . زراعت - دانشگاه محقق اردبیلی

عبدالخالق هوت

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی - زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان - ایران

چکیده

به منظور بررسی اثر کاربرد و عدم کاربرد سوپرجاذب بر خصوصیات کمی و کیفی آفتابگردان روغنی در شرایط تنش و بدون تنش کمبود آب، در سال 1394 آزمایشی در پروژه 6 هزار هکتاری باهوکات چابهار اجرا گردید. این تحقیق به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. که در آن آبیاری به عنوان عامل اصلی (عدم تنش، تنش در مرحله چهارمین و پنجمین زوج برگ، تنش در مرحله گلدهی، تنش هم در مرحله چهارمین و پنجمین زوج برگ و هم گلدهی) و عامل غلظت پلیمر سوپر جاذب (صفر، 15 و 30 کیلوگرم در هکتار) به عنوان عامل فرعی منظور شدند. صفاتی نظیر بیومارکرهای تخریب و آنزیم های انتی اکسیدانت مورد بررسی قرار گرفت. تنش خشکی موجب افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانت گردید که با مصرف سوپرجاذب این مقدار نیز کاهش پیدا کرد. از نتایج به دست آمده در این آزمایش می توان چنین نتیجه گیری کرد که مرحله گلدهی حساس ترین مرحله و دو بار تنش در مرحله ( رویشی و زایشی ) نسبت به تنش خشکی بسیار حساس می باشد و کاربرد سوپر جاذب 30 کیلوگرم در هکتار برای کاهش اثرات تنش خشکی به عنوان بهترین تیمار مورد بررسی مشخص گردید.

کلیدواژه ها

آفتابگردان، تنش کم آبی، پلیمر سوپر جاذب، آنزیم های انتی اکسیدانت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.