جمع آوری گیاه خانواده بارهنگ آبی (Potamogetonaceae) در استان فارس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF03_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 729
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا حسینی نیا قصرالدشتی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم

امیر برجیان

عضو هیئت علمی گروه زیست گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم

احمد حاتمی

عضو هیئت علمی گروه زیست گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم

چکیده

تا کنون تلاش های زیادی برای جمع آوری و شناسایی خانواده های گیاهی و در نتیجه تکمیل هرباریوم های موجود در سطح کشور بویژه در مراکز استان ها به عمل آمده و یا در حال انجام است. خانواده بارهنگ آبی از جمله ی خانواده هایی است که تاکسونومی آن به خاطر تنوعی که در شرایط آبی دارد مشکل می باشد و همچنین به علت آبزی بودن محیط رویش، کمتر گیاه شناسی به فکر جمع آوری آن ها بوده است. لذا هدف اصلی این پژوهش تکمیل جمع آوری های صحرایی این خانواده در استان فارس و شناسایی آن ها با استفاده از کتب فلور و نمونه های شناسایی شده ی هرباریومی می باشد. در این تحقیق از 22 رویشگاه در استان فارس بازدید صحرایی به عمل آمد و 34 نمونه ی گیاهی جمع آوری گردید. بعد از انجام مراحل ویژه برای آماده سازی نمونه های جمع آوری شده و شناسایی آنها، جمعا 1 جنس و 8 گونه شناسایی گردیدند. شناسایی 19 محل جدید برای تعدادی از گونه های این خانواده در سطح عرصه های منابع طبیعی تجدید شونده استان یکی دیگر از نتایج این تحقیق یود. همچنین معرفی پنج رکورد جدید استانی به نام P.lucens. P. perfoliatus pusillus. P. crispusp. P. filiformis. به ترتیب از جنوب، غرب و شمال استان فارس به عنوان رکورد های جدید از فارس و به عنوان ذخایر ژنی جدید گیاهان استان فارس، نتیجه ویژه این تحقیق می باشد.

کلیدواژه ها

استان فارس، خانواده بارهنگ آبی، فلور فارس، هرباریوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.