حکمرانی الکترونیک : الزامات و ضرورتها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهر هوشمند
  • کد COI اختصاصی: SCCONF01_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه عبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری علوم و تحقیقات تهران

چکیده

امروزه یکی از مهمترین دغدغه های مدیریت شهری و به خصوص کلانشهرها حرکت به سمت حکمرانی شهری می باشد. یکی از شاخص های مهم توسعه شهری تقویت حکمرانی شهری است که این روند سبب اعتلای بیشتر سازمانها، نهادها و جوامع محلی می شود. حکمرانی شهری یک فرایند کاملا سیاسی است که به عنوان پاسخی کارآمد از سوی دولت محلی مطرح شده است و حکومت با استفاده از آن وظایف خود را با همکاری جامعه مدنی به انجام می رساند. رشد شتابان شهرنشینی و گسترش شهرها و تاثیرپذیری از دگرگونی جهانی بویژه برای کلان شهرها، ضرورت بازنگری درنحوه اداره و ارائه خدمت رسانی به شهروندان یا به عبارتی تغییر حکمرانی شهر ها را بیش از پیش اجتناب ناپذیر می نماید. از آنجا که روز به روز روابط بین حکومت ها و مردم پیچیده می شود و همچنین این روابط وقت و هزینه ی زیادی را از شهروندان و حکومت محلی می گیرند، پس لزوم رفع این پیچیدگی و هزینه ها از طریق وارد شدن زیرساخت های الکترونیک تحت عنوان حکمرانی الکترونیک مطرح می گردد. اما آنچه حائز اهمیت است ماهیت چند عاملی بودن حکمرانی الکترونیک است که در واقع دولت، شهروندان و مشاغل را شامل می شود. لذا در این پژوهش سعی برآن شده است تا در ابتدا به بررسی اهمیت وضرورت حکمرانی الکترونیک برای مدیریت شهری پرداخته و در ادامه نیز به بررسی عناصر، گونه های حکمرانی الکترونیک و موانع حکمرانی الکترونیک به همراه آثار پرداخته شود

کلیدواژه ها

شهرنشینی، مدیریت شهری، حکمرانی، حکمرانی الکترونیک، عناصر حکمرانی الکترونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.