یادگیری خودتنظیمی و اهمیت آن در فرآیند یادگیری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF04_218
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1656
نویسندگان
نویسنده مسئول: دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، گروه روان شناسی، بیرجند، ایران.
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، بیرجند، ایران
چکیده
اصطلاح خودتنظیمی از سال 1980 معمول شده است، زیمرمن از سال) 1986 ( آن را میزان تلاش فعالانه ای که افراد به طور فراشناختی، انگیزشی و رفتاری در فعالیت ها از خود نشان می دهند، تعریف می کند و پس از آن نظریه یادگیری خودتنظیمی توسط پنتریچ و دی گروت) 1990 ( مطرح می شود. خود نظم بخشی شناخت و رفتار یک جنبه ی مهم یادگیری و عملکرد تحصیلی فراگیران در محیط کلاسی است و این بدین معنی است که فراگیران مهارت هایی برای طراحی، مهار و هدایت فرآیند یادگیری خود دارند و تمایل دارند یادبگیرند و قادر هستند کل فرآیند یادگیری را ارزیابی کنند و در مورد آن بیندیشند و زمانی اتفاق می افتد که افراد به صورت فعال در حیطه های فراشناختی، انگیزشی و رفتاری در فرآیند یادگیری خودشان مشارکت کنند. با توجه به اینکه، یادگیری خودتنظیمی با به کارگیری راهبردهای شناختی و فراشناختی مناسب، سعی در افزایش یادگیری و درک و تمرکز دانش آموزان دارد، افزایش احساس کفایت و خودکارآمدی فراگیران را به همراه دارد و باید در محتوای برنامه های درسی گنجانده شود.کلیدواژه ها
یادگیری خودتنظیمی، شناخت، انگیزش، یادگیریمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.