مقایسه نشخوار خشم، شیوههای حل مسئله و پرخاشگری پنهان در افراد دارای نشانههای اضطراب اجتماعی و افراد عادی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF04_187
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1116
نویسندگان
دانشجوی روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، گروه روانشناسی، کرج، ایران،
نویسنده مسئول، استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، گروه روانشناسی، کرج، ایران
استاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، گروه روانشناسی، کرج، ایران
چکیده
هدف پژوهش حاضر، مقایسه نشخوار خشم، پرخاشگری پنهان و شیوههای حل مسئله در افراد دارای نشانههای اضطراب اجتماعی و افراد عادی بود. روش پژوهش توصیفی از نوع علی مقایسهای و جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی - 94 - 1393 به تعداد 28000 نفر بودند که به روش نمونهبرداری چندمرحلهای تصادفی تعداد 600 نفر انتخاب و پرسشنامههای نشخوار خشم ساکودولوسکی و همکاران ) 2001 (، خشم صفت حالت- - 2 اسپیلبرگر ) 1999 (، شیوههای حل مسئله کسیدی و لانگ ( 1996 ( و اضطراب اجتماعی واتسون و فرند ) 1969 ( توسط آنها تکمیل شد. از میان آنها دادههای 139 نفر که دارای نشانههای اضطراب اجتماعی بودند و 139 نفر بدون نشانههای اضطراب اجتماعی که با همتاسازی در دو گروه قرار گرفتند با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس چند متغیری تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین نشخوار خشم در مؤلفههای افکار متعاقب، شناخت علتها و خاطرههای خشم؛ بین پرخاشگری پنهان در دو مؤلفه کنترل درونی خشم و برونریزی خشم؛ و بین شیوههای حل مسئله در مؤلفههای غیرسازگارانه )درماندگی و سبک اجتنابی( و شیوههای حلمسئله در مؤلفههای سازگارانه )اعتماد در حل مسئله، سبک مسئله خلاقانه، سبک گرایش( در افراد عادی و دارای اضطراب اجتماعی تفاوت معناداری وجود دارد.کلیدواژه ها
اضطراب اجتماعی، پرخاشگری پنهان، حل مسئله، نشخوار خشممقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.