خلاقیت، نوآوری و مدیریت دانش

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی خلاقیت شناسی و نوآوری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICIC01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1000
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید صیادزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

ابراهیم میرشاه جعفری

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان

چکیده

در دنیای کنونی که تغییرات یه سرعت صورت می گیرد اگر سازمان های آموزشی دائما در حال رشد و پیشرفت نباشند یا نتوانند از تکنونوژِی های پیشرفته استفاده کنند پس از اندک زمانی رو به زوال میروند هم چنین اگر شرایط ابراز نظر و عقاید جدید مهیا نباشد سازمان نمی تواند خلاق و نوآور باشد چرا که خلاقیت و نوآوری ضامن رشد سازمان است. موفقیت در نوآوری به عوامل متعددی از جمله وجود پایگاه دانش سازمانی کارا و شناسایی صحیح فرصتها و تهدیدها بستگی دارد. بنابراین سازمانهای آموزشی در مسیر نهادینه کردن تفکر نوآوری در جهت تقویت زیر ساختهای فکری و اطلاعات سازمان و بهره برداری از فرصتها و ایجاد نوآوریها باید به فکر ایجاد مدیریت دانش در درون خود باشد تا بتوانند رشد و بقای خود را تضمین کند. اولین قدم در مدیریت دانش تدوین راهبرد مدیریت دانش و بیان شفتف خواسته های سازمان در تمام مراحل چرخه مدیریت دانش است. چرخه مدیریت دانش نشان می دهد که این امر بدون مشارکت و همکاری گروهی به ثمر نخواهد نشست. به وضوح روشن است که کارهای گروهی و مشارکتی از ارکان نوآوری می باشد. مدیران باید مدیریت دانش را فرایندی قلمداد کنند که سازمانها را قادر می سازد از داراییهای دانش خود برای ایجاد ارزش در سازمان ها استفاده کنند زیرا توجه به نیروی انسانی منفعل جای خود را به مشارکت نیروی خلاق داده است. برای ایجاد خلاقیت و نوآوری در محصولات جدید باید بین کارایی مدیریت دانش و هوشمند سازی سازمان یک تعادل پایدار برقرار کرد. هدف این مقاله نقش خلاقیت در استفاده از مدیریت دانش در سازمانهای آموزشی می باشد. روش تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی است. یافته های تحقیق نشان می دهد بین خلاقیت که عامل ماندگاری سازمان است و مدیریت دانش ارتباط تنگاتنگی وجود دارد اگر دو مقوله مدیریت دانش و خلاقیت را در کنار هم و مرتبط به هم مورد توجه قرار دهیم توان رقابتی دائمی و سالم رو به بهبود می رود که باعث ارتقا< توسعه پایدار کشور می شود.

کلیدواژه ها

خلاقیت، مدیریت دانش، سازمان های آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.