مدل سازی عددی جریان در فیدول تیکنر با ته ریز خمیری پایلوت

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس دینامیک شاره ها
  • کد COI اختصاصی: CFD11_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1904
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور منظری توکلی

کارشناس ارشد مکانیک-دانشگاه صنعتی شاهرود

شهرام هاشمی مرغزار

استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود

عبدالمناف زرآبادی

کارشناس ارشد فرآوری مواد معدنی

محمود فرزانه گرد

استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

درخلال آزمایشات فشرده بر روی عملکرد تیکنر خمیری پایلوت (نیمه صنعتی) که برای بازیافت آب از باطله های واحد تغلیظ در مجتمع مس سرچشمه به کار برده شد احساس گردید فیدول تیکنر پایلوت عملکرد مناسبی از جهت هدایت خوراک ورودی به نقاط مختلف تانک رسوب گذاری و فلوکوله کردن ذرات 5 (لخته کردن ذرات و چسباندن آنها به یکدیگر و تشکیل واحدهای بزرگتر برای رسوب گذاری بهتر)ندارد زیرا بخش هایی از تانک رسوب گذاری تیکنر پایلوت دارای جنبش بیشتر و بخش هایی از آن تقریبا بلا استفاده می ماند که نشان دهنده این موضوع بود که فیدول تیکنر پایلوت (نیمه صنعتی) خوراک ورودی را به طرز یکنواختی به تمام تانک رسوب گذاری هدایت نمی کند.همچنین فیدول از نقطه نظر لخته شدن ذرات 5 یا فلوکوله شدن که لازمه فرآیند رسوب گذاری است در شرایط بهینه ای کار نمی کرد. برای دانستن چگونگی انتقال سیال ورودی از فیدول به نقاط مختلف تانک رسوب گذاری (و اصلاح پارامترها در صورت نیاز) حل میدان جریان به کمک دینامیک سیالات محاسباتی و با استفاده از مدل VOF که برای مدل سازی مایعاتی که درگیر با سطح آزاد هستند استفاده می شود انجام گرفت. که نتایج مدل سازی عددی نشان داد فیدول تیکنر پایلوت در شرایط بهینه ای کار نمی کند بدین ترتیب که خوراک ورودی را به صورت یکنواخت به تمام تانک رسوب گذاری منتقل نمی نماید و پارامترهای لخته شدن (فلوکوله شدن) ذرات در فیدول مناسب نیستند که بوسیله مدل سازی عددی نشان داده شد این مشکل با تغییر هندسه فیدول یعنی تغییر نسبت قطر لوله ورودی به قطر فیدول و تغییر زاویه لوله ورودی به فیدول تا حد قابل توجهی قابل رفع خواهد بود.

کلیدواژه ها

تیکنر با ته ریز خمیری شکل ، فیدول (چاهک تغذیه) ، مدل VOF، سطح آزاد ، لخته شدن (فلوکوله شدن)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.