اثر پیشتیمارهای مختلف مایکروویو پالسی بر پارامترهای ترمودینامیکی فرآیند خشکشدن گیاه رزماری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM10_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین کیانی

دانشجوی کارشناسی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

علی متولی

استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

سیدجعفر هاشمی

استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

ابراهیم شهبازی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری،

چکیده

امروزه استفاده از عملیات پیشتیمار جهت کاهش زمان، انرژی و هزینههای خشککردن محصولات کشاورزی و مواد غذایی مورد توجه قرار گرفته است. در پژوهش حاضر گیاه دارویی رزماری با استفاده از پیشتیمار مایکروویو در سه تیمار (90 وات به مدت 5 دقیقه، 180 وات به مدت 5/2 دقیقه و 360 وات به مدت 5/1 دقیقه) و تیمار شاهد (بدون عملیات پیشتیمار) در یک خشککن جریان هوای گرم در دماهای 40 ،50 و 60 درجه سلسیوس خشک و پارامترهای انرژی و ترمودینامیکی آن مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که کمترین میزان انرژی مخصوص مورد نیاز و گرمای مخصوص مورد نیاز در دمای 60 درجه سلسیوس و پیشتیمار 360 وات و بالاترین میزان این دو پارامتر در دمای 50 درجه سلسیوس و در تیمار شاهد میباشد. همچنین بالاترین میزان بازده حرارتی و بازده همرفتی به ترتیب به میزان 32/64 کیلوگرم بر کیلوژول، 32/33 %در دمای 60 درجه سلسیوس و اعمال پیشتیمار 360 وات و پایینترین میزان بازده حرارتی و بازده همرفتی به ترتیب به میزان 15/5 کیلوگرم بر کیلوژول، 54/11 %در دمای 40 درجه سلسیوس و اعمال بدون پیشتیمار (تیمار شاهد) اتفاق افتاد. همچنین نتایج بدست آمده نشان داد که تغییرات روند بازده انرژی و خشککردن به دلیل اعمال پیشتیمار مایکروویو روند نامنظمی داشت اما می توان نتیجه گرفت کهاعمال پیشتیمار سبب کاهش شدید گرما و انرژی کل مصرفی میگردد.

کلیدواژه ها

بازده انرژی و خشککردن، انرژی مخصوص، بازده حرارتی، رزماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.