طراحی یک دستگاه بیوگاز پیوسته بر اساس متان تولید شده در هاضمهای کوچک با شرایط کنترل شده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM10_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 997
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود محمودی اشکفتکی

دانشجوی دکتری رشته مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد

رحیم ابراهیمی

دانشیار گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد

عبدالله قاسمی پیربلوطی

دانشیار گروه گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد

چکیده

با توجه به اینکه تست و ارزیابی یک سیستم بیوگاز پیوسته بطور واقعی بسیار پر هزینه می باشد و کنترل شرایط در این سیستم با ابعاد واقعی بسیار دشوار است در تحقیق حاضر یک سیستم تولید بیوگاز پیوسته بر اساس مصرف یک خانوار با استفاده از نتایجآزمایشگاهی در هاضمهای کوچک طراحی شد. برای این منظور مقدار متان تولید شده از هضم همزمان فاضلاب شهری، ضایعات آشپزخانه و کود گاو در تیمارهای مختلف در شرایط آزمایشگاهی تحت دمای 37 درجه سانتیگراد اندازهگیری شد. ویژگیهایپیشمادهها شامل ذرات جامد و فرار، pH ، EC ، مقدار کربن کل، نیتروژن کل، فسفر، پتاسیم و سولفات که میتواند تولید متان راکنترل کند اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که مقدار این ویژگیها در محدوده مناسبی جهت تولید بیوگاز میباشند. نتایج آزمایشات در شرایط آزمایشگاهی در ادامه جهت طراحی یک هاضم پیوسته بیهوازی برای مصرف یک خانوار استفاده شد. بر اساس نتایجبدست آمده حجم کل هاضم پیوسته 3m 3 است. 3m 2 به عنوان مخزن هاضم جهت واکنشها و 3m 1 به منظور ذخیره بیوگاز وحجم مرده هاضم انتخاب شد. با توجه به اینکه بخش پایین هاضم معمولاً ساختمانی استوانهای دارد بنابراین استوانه هاضم را با ارتفاع m 7 / 1 و شعاع m65 / 0 انتخاب کردیم. دهانه ورودی مواد داخل هاضم را در عمق m85 / 0 انتخاب میکنیم. خروجی نیز مماسبر کف هاضم به سمت بیرون انتخاب میشود. مخزن گاز و حجم مرده حالت نیم کره دارد بنابراین رویه کره آن با شعاع m 65 / 0 ،حجمی به اندازه تقریبی 3m1 ایجاد میکند. مخزن مربوط به ورود مواد در cm30 بالای سطح زمین و مخزن مربوط به خروج مواد در عمق 35 تا cm40 از سطح زمین حفر گردد.

کلیدواژه ها

خواص پیشماده، شرایط محیطی، طراحی، هاضم آزمایشگاهی، هاضم پیوسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.