پژوهشی در مسایل ژئومورفولوژی آزاد راه زنجان - تبریز (مطالعه موردی محدوده شهرستان هشترود)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
- کد COI اختصاصی: GSCONFKH01_198
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 584
نویسندگان
استاد دانشگاه تبریز
کارشناسی ارشدرشته جغرافیای طبیعی با گرایش ژئومورفولوژی
چکیده
جاد ها و حمل و نقل جاده ای نقش کلیدی و موثری در اجرای برنامعه توسعه پایدار کشورها ایفا می کند و سلامت عبور و مرور در طول سال از انها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ازاد راه زنجان تبریز یکی از محور های مهم و حیاتی کشور ما ایران بحساب می اید که از شمال غرب به ترکیه و از انجا به اروپا وصل میشود .فلذا مطالعه منطقه (بطول 44 کیلومتر)از بعد ویژگیهای ژئومورفولوژیکی که دارای اشکال خرد و کلان ناهمواری می باشد از اهمیت خاصی بر خوردار می باشد . از طرف دیگر این محدوده مطالعاتی که بیشتر اوقات سال دارای آب وهوای سرد و یخبندان بوده و نیز بدلیل کستردگی شبکه های ابراهه ای با انواع و اشکال فرسایش و با توجه به ویژگیهای سنگ شناسی و لیتولوژیهای حساس و نامقاوم در ایجاد هر گونه ناپایداری نقش موثری دارند،. بنابر این هدف از این بررسیها شناسایی و پهنه بندی نقاط و مسیر های ناپایداری می باشند که نوعی تهدید برای جاده بحساب می ایند و بدنبال ان موجب بوجود امدن خسارات و زیان های جبران ناپذیری می شوند یا به احتمال زیاد خواهند شد. حتی نتایج بررسیها نشان داده که میزان تصادفات جاده ای این منطقه بخصوص در فصل سرد سال با توجه بارشهای شدید و سنگین بخصوص برف و نیز درصد شیب های تند و ارتفاع برخی نقاط مسیر بدلیل موقعیت کوهستانی و فلات بودن ان زیاد بوده و مستلزم توجه بیشتر و مراقبتهای اصولی و ایمنی می باشد هرچند که نمیتوان دوباره مسیر و موقعیت مکانی جاده را تغیر داد ولی با تمهیدات لازم مثل زهکشهای اصولی و هدایت رواناب ها و اصلاح برخی از زیر ساخت های ان میتوان از میزان خطرات و خسارات وارده کاسته شود.کلیدواژه ها
ژئومورفولوژیکی، لیتولوژی، ناپایداری، حمل و نقل(جاده)مقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.