شبیه سازی رفتار اجکتور مایع - گاز با کمک شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری دانش و فناوری مهندسی مکانیک و برق ایران
  • کد COI اختصاصی: DMECONF02_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امینرضا نقره آبادی

دانشیار، گروه مکانیک، دانشگاه شهید چمران اهواز.

رضا باهوش کازرونی

استادیار، گروه مکانیک، دانشگاه شهید چمران اهواز.

ایمان نظری صیاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مکانیک، دانشگاه شهید چمران اهواز .

چکیده

اجکتورها در صنعت کاربرد بسیار زیادی دارند و در نیروگاه های بخار، پالایشگاه های نفتی و تولید مواد شیمیایی به کار می روند. یکی از موارد مهم در این وسیله ها حساسیت میزان عملکرد آنها نسبت به هندسه ی آن است. در این مقاله در ابتدا به شبیه سازی عددی هندسه ی اجکتور پرداخته می شود که برای 71 هندسه ی مختلف این شبیه سازی انجام می شود و هربار میزان دبی گاز مکش شده محاسبه می گردد. پارامترهای هندسی مورد نظر از قبیل نسبت طرح ( فاصله بین نازل اولیه و گلوگاه به قطر گلوگاه )، نسبت سطح گلوگاه به نازل اولیه و نسبت طول به قطر گلوگاه می باشند. در این پژوهش هندسه و شبکه اجکتور به صورت سه بعدی و متقارن و روش حل عددیدوفازی مخلوط و روش آشفتگی k-ε می باشد. سپس با استفاده از داده های حاصل از شبیه سازی عددی یک شبکه ی عصبی مصنوعی آموزش داده می شود تا اینکه بتوان رابطه ی بین ورودی های شبکه عصبی ( پارامترهای هندسی ) و خروجی شبکه عصبی ( دبی گاز مکش شده ) را فهمید. در این شبیه سازی یک شبکه ی عصبی پیشخور با تعداد 10 نورون و الگوریتم آموزش لونبرگ ماکوارت انتخاب شد. میزان متوسط مربعات خطا 0/1891 به دست آمد. با آموزش درست شبکه عصبی به ازای هر هندسه ای می توان دبی هوای ورودی را به دست آورد و رفتار اجکتور را شبیه سازی کرد.

کلیدواژه ها

اجکتور، حل عددی، جریان دوفازی، مدل مخلوط، جریان آشفته، مکش هوا، شبکه عصبی مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.