بررسی دیدگاه امام خمینی ( ره ) درباره تروریسم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی علوم انسانی، مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CPCONF01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و حقوق جزا، دانشگاه آزاد اسلامی خمین

حسین خسروی

دکتری تاریخ و تمدن اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی خمین

چکیده

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نظام جمهوری اسلامی بیشترین هزینه را در قبال تروریسم پرداخت کرده و در این بین تعدادی از یاران و نزدیکان امام خمینی (ره) طعمه پدیده شوم تروریسم شدند و بر اثر ترورهای ناجوانمردانه به شهادت رسیدند. از دیدگاه امام خمینی ترور به رفتار فرد، گروه، حزب یا دولتی اطلاق می شود که از طریق خشونت و قتل و خونریزی ناگهانی و مخفیانه، و ایجاد رعب وترس و وحشت، می خواهد به اهداف سیاسی خود برسد. هر کجا ایشان درباره ترور و تروریسم سخن به میان آورده اند با دید کاملاً منفی و با بیزاری و انزجار موضع خود را در قابل ترور و تروریسم بیان فرموده اند. امام خمینی، به صراحت، ترور و اقدامات تروریستی را رفتاری غیر انسانی معرفی می کنند. از نظر ایشان، ترور، اقدامی غیر انسانی و در عین حال بسیار ناجوانمردانه است. از طرف دیگر، از نظر امام، دست زدن به اقدامات تروریستی، نشانه بی عقلی و حماقت مرتکبین آنهاست. ایشان معتقدند که ترور، اقدامی احمقانه و ناشی از حماقت و نهایت بی عقلی است و بنابراین، می توان نتیجه گرفت که از نظر حضرت امام، افراد واقعا عاقل، هیچ وقت دست به ترور واقدامات تروریستی نمی زنند. در این میان سوالاتی مطرح می شود که آیا اسلام و رهبران دینی آن، به خصوص امام خمینی (ره) که به عنوان رهبر دینی سیاسی شناخته می شود طالب ترور و تروریسم بوده اند؟ و آیا این گونه خشونت ها، ترور و نیز تروریست ها پذیرفته شده اند؟ و آیا اسلام و رهبران دینی ایدئولوژی و مبنای نظری ترور را فراهم می کنند؟ در این تحقیق، به دنبال یافتن پاسخی به این سوالات هستیم. در این مقاله دیدگاه و نظریه امام خمینی (ره) درباره تروریسم پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

ترور، تروریسم، امام خمینی (ره)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.