بررسی تأثیر تجارت خارجی و جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه (مطالعه موردی: کشورهای عضو OPEC)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش حسابداری،اقتصاد و نوآوری در مدیریت
  • کد COI اختصاصی: AEIM01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1015
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیت ایدون

گروه اقتصاد، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران (دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد گرایش توسعه اقتصادی و برنامه ریزی)

زهره طباطبایی نسب

گروه اقتصاد، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران (استادیار)

جلیل توتونچی

گروه اقتصاد، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران (استادیار)

چکیده

رابطه بین تجارت، سرمایه گذاری مستقیم خارجی و رشد اقتصادی در کشورهای در حال توسعه از نقطه نظر تئوریکو تجربی همیشه مورد توجه بوده است. امروزه سرمایه گذاری مستقیم خارجی به یکی از عناصر عمده در پیونددادن اقتصاد داخلی کشورها و بویژه جوامع در حال توسعه با اقتصاد جهانی تبدیل شده و به عنوان عاملی برایانتقال سرمایه، تکنولوژی، تخصص و مدیریت در تقویت حضور این کشورها در اقتصاد و تجارت جهانی نقش بسزایییافته است. تجارت بین الملل یا بازبودن اقتصاد، می تواند از طریق دسترسی به بازارهای خارجی، میزان اشتغال وبهره وری عوامل تولید و به تبع آن نرخ رشد اقتصادی را تحت تأثیر قرار دهد. این مطالعه با توجه به مبانی نظری درراستای شناسایی اثر سرمایه گذاری مستقیم خارجی و تجارت خارجی بر رشد اقتصادی از روش داده های ترکیبیاستفاده نموده و به بررسی عوامل اثرگذار بر رشد اقتصادی در کشورهای درحال توسعه پرداخته است. براساس نتایجبرآورد شده در دوره زمانی 2013-2003 برای کشورهای پیشرفته می توان بیان داشت که سرمایه گذاری مستقیم خارجی و تجارت خارجی بر رشد اقتصادی کشورهای مورد مطالعه تأثیر مثبت و معنی داری دارند.

کلیدواژه ها

تجارت خارجی، رشد اقتصادی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، کشورهای در حال توسعه، مدل پنل دیتا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.