انعکاس درخت زندگی بر هنرهای اسلامی ( نمونه موردی : محراب مسجد شیخ لطف الله و قالیچه محرابی کاشان )
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: AUUM02_200
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2084
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه غیرانتفاعی علم وهنر، یزد
دانشجو کارشناسی ارشد،موسسه غیرانتفاعی پیام گلپایگان
دکتری تخصصی معماری،استادیار دانشگاه غیرانتفاعی یزد
چکیده
معماری اسلامی ما، هنری نمادین است که هرجا زبان از گفتن حقیقت قاصر بوده به نماد روی آورده شده است. درخت زندگی یک کهن الگو می باشد که در قرآن بدان اشاره شده و در آثار هنرهای اسلامی نیز ظاهر شده است. در عصر صفوی که هنر قالی بافی به اوج خود رسیده بود از نقش درخت زندگی در طراحی فرش های محرابی استفاده می شد، در تزیینات مساجد نیز از این نگاره به وفور استفاده شده است. با بررسی های صورت گرفته بر روی این آثار می توان گفت که درخت زندگی در ظاهر به صورت های متنوعی نمایان شده است. این مقاله بر آن است که در یک تحقیق کیفی با انتخاب نمونه موردی از دو هنر اسلامی متفاوت در دوره صفوی محراب مسجد شیخ لطف الله و قالیچه محرابی کاشان نشان دهد که با وجود تنوع در ظاهر، در محتوا و مفهوم دارای تناسب معنایی می باشند که همان معنایی است که قرآن بدان پرداخته است.کلیدواژه ها
درخت زندگی، قرآن، دوره صفوی، محراب، قالیچه محرابیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.