بررسی نقش فرهنگ سازمانی به عنوان محرکی انکارناپذیردر سازمان های یادگیرنده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم مدیریت پیشرفت ها، نوآوری ها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: MANAGEMENT01_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران تقی زاده

کارشناسی ارشد مدیریت، گرایش تحول، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران

چکیده

سازمانهای امروزی از جمله شرکتهای انرژی در محیطی پیچیده و متغیر به سر می برند. به گونه ای که دیگر همچون گذشته قادر به پیش بینی وضعیت آینده نیستند. چنین شرایطی، محصول فناوری ارتباطات و اطلاعات است، تنها منبع قدرت و ماندگاری سازمان ها، یادگیری بهتر و سریع تر نسبت به رقباست. چرا که یادگیری، عامل اصلی، کلیدی و مورد نیاز سازمانی است که می خواهد در دنیای نوین اقتصادی و محیط رقابتی پا برجا بماند. جذب، تولید و بکارگیری دانش، اطلاعات و تجربیات برای بهبود فعالیت های سازمان و بهینه سازی تصمیم گیری ها از نیازهای ضروری سازمانهای امروزی است. سازمانها با استفاده از دانش تولید شده، تجربیات خود و سایر سازمانها، کسب اطلاعات از منابع اطلاعاتی و مشارکت کارکنان در این امور می توانند بر محیط های رقابتی پیچیده و غیرقابل پیش بینی غلبه نمایند. به عبارت دیگر برای فعالیت و موفقیت در چنین محیط هایی سازمان باید به سازمانی یادگیرنده تبدیل گردد. در غیر این صورت از تغییر و تحولات محیطی عقب خواهد ماند و در رقابت با سازمانها خلاق و پیشرو تهدید خواهد شد و چه بسا بقای سازمان به خطر افتد. برای تبدیل شدن سازمان به سازمانی یادگیرنده، باید در ابتدا فرهنگ سازمانی تغییر کند. فرهنگ سازمانی باید به گونه ای عمل نماید که بتواند محرک و مشوق یادگیری گردد. ایجاد رویه ها، دستورالعمل ها، ارزشها و هنجارهای مناسب در جهت یادگیری سازمانی باید در فرهنگ سازمان گنجانده شود. سازمان یادگیرنده و کارکنان با انگیزه های یادگیری بالا می تواند باعث موفقیت سازمان در محیط های پیچیده گردد.

کلیدواژه ها

فرهنگ سازمانی، منابع انسانی، سازمان یادگیرنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.