مقایسه به کارگیری روش های کنترل زراعی، بیولوژیکی و شیمیایی آفات، بیماری ها و علف های هرز برنج ( با تحلیل ویژگی های اقتصادی و زراعی شالیکاران استان مازندران)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دو فصلنامه کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_BIO-2-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 701
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رزاقی پورخانی

دانشجوی دکتری دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران

احمد رضوانفر

استاد دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران

حسین شعبانعلی فمی

دانشیار دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران

ابوطالب حسین پور

استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی مقایسه به کارگیری رو شهای کنترل زراعی، بیولوژیکی و شیمیاییآفات، بیماری ها و علف های هرز برنج در میان شالیکاران شهرستان ساری بود. نمونه گیری بهروش طبقه ای تصادفی با انتساب متناسب انجام و حجم نمونه براساس فرمول کوکران بهتعداد 260 نفر تعیین شد. ابزار پژوهش پرسشنامه ای بود که روایی (صوری و محتوایی) آنبراساس نظر جمعی از کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان ساری و اعضای هیأت علمیگروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران، و پایایی پرسشنامه با استفاده از محاسبهآلفای کرونباخ (بالاتر از 0/7) تأیید شد. مطابق یافته های تحقیق میزان آشنایی با روش های کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز در 53/5 درصد از شالیکاران به نسبت بالاست. شالیکاران برای کنترل آفات بیش از همه، رو شهای زراعی و روش های شیمیایی را به کارمی گیرند، در مقابل اقدامات کنترل بیولوژیکی از لحاظ ب هکارگیری در مزارع برنج اولویت هایپایینی کسب کردند. شالیکاران برای کنترل بیماری های برنج بیش از همه، رو شهای زراعی وشیمیایی را به کار می گیرند و در مقابل فعالیت های بیولوژیکی برای این منظور به کار گرفتهنمی شود. برای کنترل علف های هرز برنج بیش از همه، روش های زراعی و شیمیایی راشالیکاران به کار می گیرند و در مقابل فعالیت های بیولوژیکی، از لحاظ به کارگیری در مزارعبرنج، اولویت های پایین را به خود اختصاص دادند.

کلیدواژه ها

شالیکاران، عامل اقتصادی، عامل زراعی، کنترل شیمیایی، کنترل غیرشیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.