اثر مزیت نسبی آشکار ارزشافزوده زراعت و باغداری بر رشد اقتصادی در استانهای ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی حسابداری،مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB02_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد جعفری صمیمی

استاد گروه اقتصاد دانشگاه مازندران

مسعود رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه مازندران

چکیده

بخش کشاورزی در اقتصاد ایران به لحاظ دارا بودن قابلیتها و ظرفیتهای بسیار زیاد تولید از اهمیت ویژهای برخوردار است. بخش کشاورزی در ایران شامل فعالیتهای زراعت و باغداری، دامداری، جنگلداری و شیلات است که زراعت و باغداری از اهمیت ویژهای در این فعالیتها برخوردار است. در این مقاله بر اساس آخرین اطلاعات مربوط بهحساب مای منطقهای استانها که مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ منتشر کرده است، به ارزیابی مزیت نسبی ارزشافزوده زراعت و باغداری در استانهای ایران و مقایسه وضعیت بین استانها پرداخته میشود. سپس اثر مزیت نسبی زراعت و باغداری بر رشد اقتصادی در طی سالهای ۱۳۹۲-۱۳۸۴ بررسی میشود. نتایج نشان میدهد که به ترتیب استانهای کرمان با میانگین شاخص ۲.۸۶ و همدان با ۲.۳۱ فارس با ۲.۵ خراسان جنوبی با ۲.۰۱ و زنجان با ۱.۹۹ بیشترین شاخص مزیت را دارند. همچنین، نتایج برآورد بر اساس رگرسیون نشان میدهد که اثر مزیت نسبی ارزشافزوده زراعت و باغداری بر رشد اقتصادی مثبت و معنادار است. این نتایج نشان میدهد برای رشد اقتصادی بیشتر باید مزیت نسبی ارزشافزوده زراعت و باغداری بهبود یابد و تخصصیتر شود.

کلیدواژه ها

زراعت و باغداری، مزیت نسبی آشکار، رشد اقتصادی، استانهای ایران، دادههای تابلویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.