کاربرد GIS در برآورد میزان آلودگی کادمیوم آب های زیر زمینی شهرستان سنندج

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM06_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه کردستان

جمیل امان اللهی

استادیار گروه محیط زیست دانشگاه کردستان

فرشید قربانی

استادیار گروه محیط زیست دانشگاه کردستان

چکیده

با توجه به بررسی و مطالعه منابع موجود، پتانسیل آلودگی آرسنیک در استان کردستان وجود دارد. لذا ضرورت مطالعه و بررسی کیفیت آب در این مناطق می تواند به مدیریت صحیح استفاده از منابع آبی کمک نماید. در راستای این پژوهش از بین چاه های مجوزدار شهرستان سنندج 35 چاه با در نظر گرفتن حوضه آبریز، پراکندگی مناسب و ساختار زمین شناختی متفاوت انتخاب شد. غلظت کادمیوم نمونه های آب با دستگاه جذب اتمی به روش کوره و خصوصیات فیزیکی و شیمیای خاک شامل پارمترهای: کادمیوم، فسفات، نیترات، درصد شن، درصد سیلت، درصد رس، منگنزکل، آهن کل، ماده آلی خاک، pH و CEC اندازه گیری شدند. نقشه پراکنش مقدار فسفات خاک، ماده آلی، نیترات، ظرفیت تبادل کاتیونی خاک و همچنین نقشه پراکنشمیزان غلضت کادمیوم در نقاط نمونه بردای خاک و آب زیر زمینی ترسیم و تشریح گردید. نتایج حاصل از نقشه درون یابی میزان غلضت کادمیوم منتجه از رگرسیون چند گانه نشان داد که بیشترین مقدار غلظت کادمیوم بصورت چندین نقطه مجزا با فواصلی دور از هم قرار دارند که میتواند دلیلی بر آلودگی با منابع نقطهای کودهای فسفاته باشد که در این نقاط مقدار بیشتری از کود مصرف شده و منجر به آب شوئی و ورود کادمیوم به آبهای زیرزمینی شده است.

کلیدواژه ها

آب، آلودگی، برآورد، کادمیوم، درون یابی، رگرسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.