مطالعه آزمایشگاهی تاثیر توزیع جریان بر روی نوسانات سطح آب در محل تقاطع چهار شاخه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM06_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حسین حسینی

استادیار گروه آب و خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود

داود فرسادی زاده

استاد گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

علی حسین زاده دلیر

استاد گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

چکیده

در این تحقیق تاثیر پارامترهای هیدرولیکی و هندسی موثر در توزیع جریان در محل تقاطع کانال ها بر روی نوسانات سطح آب به صورت آزمایشگاهی بررسی شد. این پارامترها عبارتند از: نسبت دبی ورودی، زاویه تقاطع کانال ها و اختلاف تراز کف کانال ها در محل تقاطع. نتایج آزمایشات نشان داد که افزایش نسبت دبی ورودی و برخورد جریان های ورودی سبب نوسان سطح آب شده و تغییرات بیشتر سطح آب را به دنبال دارد و میزان پایین افتادگی سطح آب در محل تقاطع در نسبت دبی های ورودی پایین، کمتر است که مقدار آن در زاویه 90 درجه و نسبت دبی 0/2 در حدود 1 میلیمتر و برای نسبت دبی 1 در حدود 5 میلیمتر بود. همچنین تغییر ارتفاع کف کانال فرعی تاثیر زیادی بر روی پروفیل طولی سطح آب کانال اصلی در محل تقاطع نداشت. برای تمام زوایا، پروفیل سطح آب در کانال اصلی روند افزایشی دارد. این پروفیل در نزدیک انتهای تقاطع، نوساناتی همراه با کاهش عمق آب دارد که برای زاویه 30 درجه و نسبت دبی های پایین بسیار ناچیز و برای نسبت دبی های بالا در حدود 2 میلیمتر بود. نوسانات سطح آب می تواند در نتیجه ی برخورد دو جریان ورودی، زاویه ی تقاطع کانالها و عدد فرود باشد و کاهش مقطعی عمق آب در انتهای تقاطع در نتیجهی تقسیم جریان در کانال های خروجی است.

کلیدواژه ها

پارامترهای هیدرولیکی و هندسی، پروفیل طولی سطح آب، تقاطع چهار شاخه، توزیع جریان، مطالعه آزمایشگاهی، نوسانات سطح آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.