بهبود فرایند ایجاد ارزش در روند پیاده سازی فازهای مدیریت سبد پروژه ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی ارزش و مدیریت هزینه
  • کد COI اختصاصی: VECONF02_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 662
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اقبال شاکری

استادیار گروه مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محسن صریحی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

مدیریت پروژه به عنوان توانایی پایه هر سازمان، برای پاسخگویی به تغییرات و در نتیجه باقی ماندن در محیط رقابت شناخته می شود. هرچند که تلاش های گذشته برای موثر بودن در واحد پروژه، در سازمان های امروز کافی نمی باشد. روند تحقیقات نشان می دهد که پروژه را نمی توان به صورت مجزا و بدون در نظر گرفتن بستری که در آن پروژه ها اتفاق می افتند در نظر گرفت. نیاز است تا تاثیرات پروژه بر محیط و تاثیراتی که محیط متلاطم و پیچیده اطراف بر آن می گذارد نیز مورد توجه قرار گیرد. به همین جهت تمرکز مدیریت شرکت ها به سمت مدیریت همزمان مجموعه ای از پروژه ها به عنوان یک ماهیت بزرگتر سوق پیدا کرده و ارتباط موثر هر یک از این پروژه ها با موفقیت نهایی شرکت مورد نظر قرار گرفته است. برای موفقیت، شرکت مادر نیاز به ایجاد ارزش دارد، و همچنین نیاز مند است تا بهتر از سایر رقبا در محیط رقابتی این کار را انجام دهد. به همین جهت در این بررسی دیدگاه سبد پروژه ها به عنوان ابزاری جهت ایجاد ارزش فراتر از مجموعه پروژه های زیر مجموعه سبد پروژه، مورد نظر قرار می گیرد و به ابعاد موفقیت سبد پروژه ها اشاره می گردد. فاز های مدیریت سبد پروژه از دیدگاه روند-محور بحث می شود و موانع اجرا و پیاده سازی موثر آنها بر اساس رتبه بندی ارائه می شود. بررسی در انتها سعی دارد با ارائه مدلی مفهومی از مدیریت سبد پروژه در بستر مدیریت تغییر راهکاری مناسب برای رسیدن به ارزش فراتر ، موفقیت سبد پروژه ها و در نهایت موفقیت های سازمان مرتبط با طرح ارائه نماید. محققان می توانند از این مقاله به عنوان پایه ای برای بررسی تجربی روند های پایه، بستر تغییر و باز تعریف ساختار سازمان سبد پروژه ها استفاده نمایند.

کلیدواژه ها

سبد پروژه ها، مدیریت سبد پروژه ها، موفقیت سبد پروژه، ایجاد ارزش، روند ایجاد ارزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.