بررسی کانی زایی سرب و روی زون میانی نوار فلز زایی ملایر اصفهان براساس سنگ میزبان و ویژگی های ژئوشیمیایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس دانشجویی مهندس معدن
  • کد COI اختصاصی: SMEC10_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه خاوری

دانشجوی کارشناسی ارشد اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی اراک،

فریدون قدیمی

دانشیار گروه مهندسی معدن دانشگاه صنعتی اراک،

محمد قمی

مربی آموزشی دانشگاه صنعتی اراک دانشجوی دکترای اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر،

نسترن زندی ایلقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی اراک،

چکیده

زون میانی نوار ماگمایی ارومیه بزمان توان معدنی فلزی و غیرفلزی قابل توجهی را دارا می باشد. از این منابع و ذخایر فلزی، می توان به سرب و روی اشاره کرد. به منظور تعیین ویژگی های بارز کانی سازی سرب و روی این منطقه، ششذخیره و پتانسیل معدنی سرب و روی: خان آباد، حسین آباد، رباط، هفت سواران، تمبورلی و عمارت مورد بررسی قرار گرفتند. براساس بررسی های اکتشافی، این ذخایر جزء ذخایر رسوبی استراتی باند استراتی فرم شناخته شده اند. با توجه -به نوع سنگ میزبان که عمدتا آواری )شیل و ماسه سنگ( و کربناته )آهک و آهک دولومیتی( متعلق به اواخر ژوراسیک واوایل کرتاسه هستند، در انواع سدکس، دره ی می سی سی پی و ایرلندی معرفی شده اند. کانی سازی عمدتا بفرم رگه یا رگچه های کلسیتی و کوارتز به صورت پرکننده فضای خالی، در شکستگی ها و ندرتا به صورت دانه ای متراکم در سنگمیزبان شکل گرفته است. دگرسانی سیلیسی، دولومیتی و کلسیتی از ویژگی های بارز آنهاست. کانی های اصلی شامل گالن، اسفالریت به ندرت باریت و فلورین و کانی های فرعی شامل پیریت، کالکوپیریت، مارکاسیت، کالامین، به ندرت اکسیدهایآهن و کربنات سرب و روی از جمله سروزیت و اسمیت زونیت است. عیار میانگین سرب این بخش در بازه ی 5 - 5 / 0 و رویدر بازه ی 7 - 2 متغیر است. علاوه بر سرب و روی، کانی سازی نقره، مس، آهن و طلا نیز دیده شده که اقتصادی بودن آنها نیاز به بررسی های بیشتری دارد.

کلیدواژه ها

استان مرکزی، تیپ کانسار، کانی سازی سرب و روی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.