بررسی اثر اندازه ی ذرات 2ZrO و تعداد سیکلهای نورد بر رفتار سایشی کامپوزیت 2ZrO - Al تولید شده به روش نورد تجمعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMEMI13_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کرمی پابندی

کارشناسی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی

حمید امیدوار

دانشیاروعضوهیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی

چکیده

در این پژوهش اثر تعداد سیکلهای نورد و همچنین اثر اندازه ذرات سرامیکی 2ZrO در مقیاس نانومتر و میکرومتر بر رفتار سایشی کامپوزیت 2wt.ZrO % 1-Al تولید شده به روش فرآیند نورد تجمعی مورد بررسی قرار گرفت. از آلومینیوم 1050 به عنوان فاز زمینه و از پودر زیرکونیا( 2ZrO ( به عنوان فاز تقویت کننده کامپوزیت استفاده شد. اثر تعداد 1 ، 3 ، 5 ، 7 سیکل نورد و همچنین اثر اندازه ذرات زیرکونیا در دو اندازهیذرات 4 میکرومتر و 40 نانومتر بر مقاومت به سایش نمونههای کامپوزیتی مورد ارزیابی قرار گرفت. مسافت، نیروی اعمالی از طرف پین فولادی بر نمونه و سرعت چرخش دیسک در آزمون سایش به ترتیب: m 100 ، N 5 / 0 و m/s 08 / 0 لحاظ شد. طبق نتایج، بهترین مقاومت به سایش برای نمونهی کامپوزیتی با اندازهی ذرات سرامیکی 4 میکرومتر و 3 سیکل نورد بدست آمد. بدین ترتیب که میانگین ضریب اصطکاک نمونهینورد شده با 1 ، 3 ، 5 و 7 سیکل به ترتیب: 5 / 0 ، 27 / 0 ، 34 / 0 و 57 / 0 محاسبه شد. با افزایش تعداد سیکل نورد بعد از 3 سیکل، مقاومت بهسایش کامپوزیت 2wt.ZrO % 1-Al به دلیل ریزدانه شدن ساختار ARB و ترد شدن آن کاهش یافته است. همچنین با مقایسه نتایج آزمون سایش نمونههای کامپوزیتی با اندازهی ذرات سرامیکی 4 میکرومتر و 40 نانومتر که هر دو 7 سیکل نورد شده بودند، مشاهده شد که ضریب اصطکاک با کاهش اندازه ذرات سرامیکی از 57 / 0 به 49 / 0 کاهش یافت و در نتیجه مقاومت به سایش به دلیل بهبود استحکام پیوند ذرات با زمینه بیشتر شده است.

کلیدواژه ها

سایش، کامپوزیت زمینه فلزی، کامپوزیت آلومینیوم-زیرکونیا، فرآیند نورد تجمعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.