جایگزینی آهن اسفنجی به جای سوفاله آهنی در کورههای گردان تولید سرب

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMEMI13_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 576
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحامد میریوسفی عطا

کارشناسی ارشد و کارشناس مرکز توسعه مواد پیشرفته و معدنی گروه صنعتی شهید عارفی

ابوالفضل رحیمی

کارشناسی ارشد، کارشناس ارشد مرکز توسعه مواد پیشرفته و معدنی گروه صنعتی شهید عارفی

محمد مبین

کارشناسی ارشد، مدیر مرکز توسعه مواد پیشرفته و معدنی گروه صنعتی شهید عارفی

چکیده

سرب از پر کاربرد ترین عناصر میباشد که راندمان تولید آن از اهمیت بالایی برخوردار است. کورههای گردان ذوب سرب از رایج ترین کوره ها جهت ذوب ثانویه )باتری فرسوده و قراضه های سرب( به شمار میرود. در این کورهها میتوان باتری ضایعاتی را بر اساس مواد تفکیکی به داخل آنشارژ نمود. گروه صنعتی شهید عارفی از تکنولوژی کوره های کوتاه گردان برخوردار است. مواد محتوی سرب به همراه کمک ذوبها و احیا کنندهها به داخل کوره شارژ شده و در نهایت سرب کارگاهی و سرباره تولید میگردد. یکی از شاخص های مهم راندمان تولید، میزان سرب سرباره می- باشد که به میزان و کیفیت کمک ذوب ها از جمله آهن که نقش مهمی در سرباره سازی و احیا ترکیبات سرب ایفا می کند، بستگی دارد. در واقع کیفیت و میزان واکنش پذیری آهن در کوره نیز به نوع ترکیبات آن، نداشتن ناخالصی ،اندازه دانه بندی بستگی دارد که در این پژوهش تلاش شدهاست با جایگزینی آهن اسفنجی به جای سوفاله آهنی در مواد شارژ، قابلیت احیایی عنصر آهن از طریق بهبود عوامل اشاره شده درون کوره افزایش یابد و از طرفی بررسی میزان ورود مواد ناخالصی به درون سرب کارگاهی تولیدی مورد بررسی قرار گیرد ، که نتایج مربوط به آزمایشات انجام شده این موضوع را تائید مینماید و مزیتهای فرآیندی و اقتصادی این جایگزینی مورد بحث قرار گرفته است. این پژوهش در راستای کاهش هدر رفت سرب در سرباره تولیدی کوره های گردان این صنعت اجرا گردید و بهبود راندمان و کاهش هزینه و زمان فرآیند تصفیه ذوب را نیز به همراه داشته است.

کلیدواژه ها

آهن اسفنجی، سوفاله آهنی، سرب، راندمان تولید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.