بررسی رفتار خوردگی موضعی فولاد زنگ نزن رسوب سخت شده 17-7 PH واثر فرآیند پیر سازی با استفاده از تکنیک نویز الکتروشیمیایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMEMI13_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 887
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین سادات حسینی

دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار توحید شهردانشجو ی کارشناسی ارشد

علی داوودی

دانشیاردانشگاه فردوسی مشهد

وحید کیوانلو

دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار توحید شهردانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

فولاد زنگ نزن17-7PHنوعی فولاد رسوب سخت شونده نیمه آستنیتی می باشد که با انجام عملیات پیرسازی ساده سختی آن افزایش می یابد. پیرسازی این فولادها در دماهای بین480تا640درجه سانتیگراد انجام می شود. استفاده اصلی این فولادها در هوافضا و کاربردهای نظامی است. در این تحقیق تأثیر فرآیند پیرسازی بر رفتار خوردگی موضعی فولاد17-7PH در دماهای 489و 565و 640درجه سانتیگراد با استفاده از تکنیک نویز الکتروشیمیایی بررسی شد. ثبت نوسانات جریان و پتانسیل نویز پس از آزمون پتانسیل مدار باز به مدت900s در محیط NaCl3.5درصد برای هر نمونه بصورت مجزا انجام شد. تحلیل داده های ثبت شده در دو حوزه زمان و فرکانس مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش شیب موجود در داده ها به روش خطی حذف شد. در تحلیل آماری داده های حوزه زمان اندیس خوردگی حفره دار شدن و در حوزه فرکانس مقاومت نویز الکتروشیمیایی به عنوان پارامترهای مهم و تعیین کننده بررسی شدند. نتایج حاصل از تطبیق داده های آماری)حوزه زمان( و داده های حاصل از تبدیل فوریه)حوزه فرکانس( هماهنگی خوبی داشت و این نتایج نشان داد که اندیس خوردگی موضعی نمونه پیر شده در دمای565درجه سانتگیراد به بالاترین مقدار رسید و کمترین مقدار مربوط به نمونه480درجهسانتیگراد بود زیرا با افزایش دمای پیر سازی از 480 به 565 درجه سانتی گراد نواحی خالی از کروم حین عملیات پیرسازی تشکیل می شود که به عنوان مکان مرجح برای جوانه زنی حفره عمل می کنند

کلیدواژه ها

خوردگی موضعی، حفره دار شدن، فولاد زنگ نزن17-7PH، تکنیک نویز الکتروشیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.