تأثیر پارامترهای جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی بر روی خواص مکانیکی و متالورژیکی اتصال آلومینیم 5754

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMEMI13_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی شمسی پور

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

امیر انوری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

جوشکاری ذوبی آلیاژهای آلومینیم به دلیل هدایت حرارتی بالا بسیار دشوار بوده و باعث ایجاد عیوبی مانند تخلخل و ترک انجمادی درحین جوشکاری میشود. به این ترتیب برای جوشکاری ورقهای آلومینیم از فرآیند جدید جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی استفاده میشود جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی نسبت به سایر فرآیندهای ذوبی دارای خواص مکانیکی و متالورژیکی بهتری است وهمچنین میزان تنش پسماند واعوجاج ایجاد شده حین ساخت سازههای آلومینیم را کاهش میدهد. متغیرهای همچون هندسه و طراحی ابزار پین سرعت چرخش و سرعت پیشروی میزان کیفیت اتصال ایجاد شده به این روش را تعیین میکنند. در این تحقیق تأثیر سرعت سیشروی و سرعت چرخش برروی خواص مکانیکی همچون استحکام کششی و سختی اتصال ورقهای آلومینیو می از جنس 7575 به منظور تعیین پارامترهای بهینه برای استحصال جوش با استحکامبالا و کمترین میزان عیوب بررسی شده است. همچنین جهت بررسی ریزساختار سطح مقطع جوش مورد مطالعه میکروسکوسی قرار گرفته است براساس مشاهدات سطح جوش با توجه به کاهش سرعت چرخ سطح جوش هموارتر و صافتر میشود. نتایج بررسی خواص مکانیکی پس از انجام تست کشش نشان میدهد که میزان استحکام کششی اتصال در سرعت چرخ 800 دور بر دقیقه بیشتری استحکام را دارد. میزان سختیدر ناحیه اغتشاش به طور قابل توجهی افزایش مییابد که ناشی از ریز دانه شدن ناحیه اغتشاش میباشد، در مقایسه بافلز پایه که جزوگروه آلومینیوم کار شده است میزان سختی کمتری دارد.

کلیدواژه ها

آلومینیم 5754 ، جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، سرعت جوشکاری، سرعت چرخش ابزار، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.