مطالعه اثر پدیده مادن جولین بر بارش مناطق مختلف کشور و سازوکار آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم
  • کد COI اختصاصی: RCCC05_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی نصراصفهانی

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد

مهران چراغ پورنافچی

کارشناس ادره کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری

چکیده

در این مطالعه رابطه بین بارش روزانه چند ایستگاه هواشناسی کشور با پدیده مدن جولین یا – MJO مورد ارزیابی قرار گرفته است. بارش روزانه 42ایستگاه همدیدی کشور برای 5 ماه بارشی نوامبر تا مارس در سال های 1980 تا 2010 میلادی به همراه برخی کمیت های هواشناختی مهم مورد بررسیقرار گرفته است. نتایج این پژوهش نشان داد که در فازهای 1 ، 2 و 8 پدیده MJO مقدار بارش در برخی مناطق افزایش و در فازهای 4 ، 5 و 6 کاهشمی یابد. مقدار تغییر بارش به منطقه آن بستگی داشته و تا 40 درصد بارش میانگین متغیر است. بیشتر آثار این پدیده بر بارش نیمه جنوبی کشور مشاهدهشد و برای سواحل شمالی کشور رابطه منظمی مشاهده نگردید. مطالعات همدیدی نیز نشان داد که تغییر مکان هسته جریان جتی جنب حاره و تغییر شکل آن در منطقه جنوب غرب آسیا یکی از دلایل بی هنجاری های مشاهده شده در مقدار بارش است

کلیدواژه ها

بارش، جریان جتی، خاورمیانه ، فاز، سازوکار همدیدی، مادن جولین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.