بررسی میزان استرس شغلی پرستاران بیمارستانهای شهرستان ایرانشهر در سال 92

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی روانشناسی و مدیریت آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSYCHOLOGY01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1021
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز دیده ور

کارشناس ارشد آموزش و بهداشت و ارتقای سلامت ، مربی، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر

ایرج ضاربان

استادیار گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، مرکز تحقیقات ارتقای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

نورمحمد بخشانی

دانشیار گروه روانشناسی بالینی، مرکز تحقیقات سلامت کودکان و نوجوانان - دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

عبدالرضا نارویی پور

کارشناس ارشد آناتومی، مربی، دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر

چکیده

زمین و هدف: استرس جزئی اساسی از زندگی ماست. اما وقتی منشأ استرس کار ما باشد موضوع استرس شغلی مطرح می شود. پرستاری شغل پر استرس است که پیامدهای جدی جسمی و روانی ایجاد می کند. هدف از این مطالعه تعیین میزان استرس شغلی پرستاران بیمارستان های ایرانشهر می باشد. این پژوهش یک مطالعه توصیفی - مقطعی بود. شرکت کنندگان شامل تمامی پرستاران شاغل در بیمارستان های شهر ایرانشهر بودند که به صورت سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه هایی در دو بخش که بخش اول مشتمل بر سؤالاتی در زمینه مشخصات دمو گرافیک بود و بخش دوم، پرسش نامه استرس شغلی پرستاری NSS شامل 34 سال است و مقیاس اندازه گیری به صورت لیکرت می باشد که از یک تا چهار امتیاز بندی شده است. مجموع امتیازات بین 34 تا 136 است. نمره استرس و هر یک از واحدهای مورد پژوهش سنجیده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS16 و شاخص های آمار توصیفی و آزمون آماری من ویتنی، کروسکال والیس و Anova با 0/05> pvalue استفاده شد. یافته های این پژوهش نشان داد که اکثر نمونه ها یلی 86% آن ها نمره استرس بیشتر مساوی 104 داشتن و در بین متغیرهای دموگرافیک فقط بخش کاری با میزان استرس شغلی رابطه معناداری داشت. ( 0/05> p)از بین هفت حیطه در پرسش نامه ، میانگین استرس در حیطه رنج و درد بیماران بیشتر بود ( 4/9±22/6). با توجه به اینکه بیشتر پرستاران شرکت کننده در طرح استرس شغلی زیادی را تجربه می کنند توصیه می شود که مسئولین علاوه بر برطرف کردن کمبودها پرستاران را با روش های مدیریت استرس هیجان مدار و مسئله مدار آشنا کنند.

کلیدواژه ها

استرس شغلی ، پرستار، بیمارستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.