عوامل شکل دهنده و کاهش دهنده آسیب های اجتماعی از منظر قرآن کریم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی روانشناسی و مدیریت آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSYCHOLOGY01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رزگار تبنا

کارشناس ارشد فقه شافعی، مدرس آموزش و پرورش شهرستان مریوان

چکیده

بزرگ خداوندی که ما را آفریده، محبت خود را در دل نهاد تا او را بپرستیم. بنابراین هر کس به پهنای دلش بد اندازه فطرت الهی اش می تواند به خدا عشق بورزد. قرآن سرچشمه همه خوبی ها و اصلی ترین نیاز انسان برای رسیدن به کمال است .کودکان به طور فطری ستایش گر ارزش ها و پاکی هایند . ما باید طریقه ستایش کنید و طریقه عشق ورزیدن به خوبی ها و پاکی ها را به آنان بیاموزیم. باید فطرت پاک آنان را در جهت عشق ورزیدن به خدای یکتا به شیوه ای خاص سوق دهیم تا آنان را از هر آسیبی در امان نگه داری (شفیعی ثانی، 1٬390) هدف از تدوین این مقاله بررسی عوامل شکل دهنده و کاهش دهنده آسیب های اجتماعی از منظر قرآن کریم است. به نظر می رسد نقش قرآن کریم در کاهش آسیب های اجتماعی بسیار حیاتی و مهم است. علاوه بر آن توجه به قرآن و آموزه های قرآنی در شرایط فعلی می تواند در کاهش و پیشگیری از آسیب های روانی، اجتماعی و دینی نقش اساسی ایفا نماید. امروز مسئله جرم و گناه، انحراف و کج روی، یک پدیده ناهنجار و غیر ارزشی تلقی می گردد که خود زاییده علل و عوامل گوناگون است و در مباحث اجتماعی تحت عنوان آسیب های اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. در این نوشتار با نگاهی به مباحث جامعه شناختی با رویکرد دینی به زمینه های شکل گیری جرایم و انحرافات اجتماعی و به راه های پیشگیری آن از منظر قرآن کریم پرداخته شده است. برای جمع آوری اطلاعات مربوط به تحقیق و ادبیات ووشو از کتاب ها و مقالات تخصصی، جستجو در پایگاه های اینترنتی استفاده شده است. نتایج این بررسی نشان می دهد تقویت و سالم سازی افراد و اجتماعات و به تعبیر قرآنی تقوای اجتماعی و فردی مهم ترین راهکار برای پیشگیری از هرگونه آسیب و انحرافات اجتماعی است.

کلیدواژه ها

قرآن کریم، تقوا، آسیب های اجتماعی ، دین، انحرافات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.