بررسی و ارزیابی فنی سیستم آبیاری قطرهای باغهای منابع طبیعی شهرستان فسا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCIID02_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 651
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا (نویسنده مسئول)

فریده دهخدایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا

مهدی بهرامی

استادیار گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا

چکیده

سامانه های آبیاری قطره ای از نظر توانمندی مناسب در توزیع آب با راندمان بالا یک راه حل مطمئن برای استفاده از منابع آب میباشد. دراین مطالعه سامانه آبیاری قطرهای اجرا شده در باغ منابع طبیعی واقع در شمال شهرستان فسا از نظر طراحی، اجرا و مدیریت بهره برداری مورد ارزیابیقرار گرفت. ارزیابی ها بر اساس دستورالعمل اداره حفاظت خاک آمریکا (SCS) و اندازه گیری ها در باغ شامل فشار و دبی قطره چکان ها بود. با توجه به نتایج بهدست آمده، مقادیر متوسط پارامترهای ضریب یکنواختی پخش آب (EU)، ضریب یکنواختی (CU)، ضریب یکنواختی آماری (US)، یکنواختی توزیع آب (DU)، ضریب تغییرات ساخت (CV)، راندمان پتانسیل کاربرد (PELQ) و راندمان واقعی کاربرد در چارک پایین (AELQ) در سامانه مورد ارزیابی به ترتیب 41/38، 93/4، 36/41، 37/24، 41/38 درصد محاسبه شد که نشان از وضعیت ضعیف سامانه آبیاری در این باغ دارد. عمده مشکلات به دلیل عدم طراحی سیستم توسط مهندس طراح، استفاده نکردن از تجهیزات تصفیه آب، ضعف در مدیریت، بهره-برداری و نگهداری سیستم مورد بررسی می باشد.

کلیدواژه ها

آبیاری قطرهای، ارزیابی، یکنواختی توزیع آب، راندمان پتانسیل کاربرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.